Home » Jordanie » Vertrek naar Jordanie
Mar
21

Vertrek naar Jordanie

Gelukkig is het geen vroege vlucht, want bij eerdere vakanties heb ik wel eens moeten haasten om rond 7 uur de deur achter me dicht te trekken. Nu had ik rustig de tijd om wakker te worden, de laatste dingen in orde te maken en om 9 uur vertrok ik richting de bushalte. Na een ritje met bus en trein was ik 10:10 op Schiphol waar we vanaf 10:15 zouden verzamelen.

De vlucht met Royal Jordanian vertrok om12:40 en duurde ongeveer 5 uur. Tijdens de vlucht ging er met een passagier aan de andere kant van het gangpad nog flink wat mis. De stewardess goot bijna een volledige pot hete koffie over hem heen. De man was niet echt blij, wat ik me ook wel kan voorstellen. Hij bleef er gelukkig wel vrij rustig onder.

Om 10 voor 6 lokale tijd kwamen we in Amman aan. Na de gebruikelijke plichtplegingen met paspoort controle etc. bleken onze koffers al op de bagageband rond te gaan. Normaal moet je daar altijd op wachten, maar hier ging het razendsnel. Om kwart voor 7 vertrokken we met de bus richting het centrum waar we eerst lekker hebben zitten eten. Allemaal verschillende hapjes en sausjes en broodjes, en het hoofdgerecht met diverse stukjes gegrild vlees deed ons erg aan de Griekse keuken denken.

Na het eten reden we nog een kwartiertje door naar het Larsa Hotel waar we de komende 2 nachten verblijven. Snel even de spullen naar de kamer gebracht en rond een uur of 10 zijn we met een deel van de groep nog even een uurtje of wat de bar in gedoken. De prijzen zijn overigens gewoon Europees te noemen hier, zo’n 9 euro voor een rum-cola en 6,50 voor een halve liter bier. Rond half 12 met de laatsten de bar verlaten om te gaan slapen. Morgen wake-up call om 07:00 dus dat valt wel mee gelukkig.

Route van vandaag

Comments are closed.