En ook Canada geboekt :)

Om het tempo er maar lekker in te houden heb ik inmiddels ook de geplande reis naar Canada geboekt. Hij was in de aanbieding, dus maar gelijk gebruik van gemaakt. Dat scheelde toch weer bijna 250 euro. Vanaf 5 juni dus de 14 daagse reis West Canada plus 3 dagen verlenging in Vancouver.

De reis begint in Calgary waar in 1988 de Olympische Winterspelen zijn gehouden. De volgende dag rijden we naar Banff National Park met vele natuurwonderen zoals de Bow Watervallen, de Hoodoo Lookout, het Minnewanka meer en de Surprise Corner. We blijven hier 2 nachten en gaan dan langs bergtoppen en gletsjers (waaronder de Athabasca gletsjer) door naar Jasper National Park met prachtige meren. Vervolgens rijden we door Mount Robson Provincial Park naar Sun Peaks waar we overnachten.

De volgende dag rijden we naar Whistler, een beroemd ski-oord waar in 2010 veel van de alpine onderdelen van de Olympische Winterspelen van Vancouver gehouden werden. Dit schijnt ook in de zomer een prachtige omgeving te zijn met mooie uitzichten en een gondel naar Blackcomb Mountains. Na 2 overnachtingen in Whistler rijden langs de Sea to Sky Highway naar de Horseshoe Bay waar we op de ferry stappen naar Vancouver Island waar we een bezoek brengen aan Nanaimo. Daarna rijden we door naar Victoria waar we 2 nachten verblijven. Hier kunnen we hopelijk een walvis excursie maken! Daarna gaan we nog naar Vancouver waar we ook 2 nachten verblijven.

Ik heb de optionele verlenging geboekt van (Fox noemt dat 3 dagen maar het zijn er eigenlijk maar 2). Dit geeft voldoende tijd om ook nog eventueel andere mooie parken rond Vancouver te bezoeken of nog een walvis excursie te maken.