Cameron Highlands

We vertrokken vandaag richting de Cameron Highlands. Dit is een hooggelegen gebied (1800 meter) in centraal Maleisie. Lekker voor een dagje want de temperaturen liggen daar een stuk lager. Overdag is het er rond de 23 graden en ‘s-nachts kan het zelfs wel onder de 10 zakken.

De bus was helemaal versierd met slingers en ballonnen vanwege de verjaardag van Igor. Hij kreeg ook nog en hoedje op, een bril, een toeter en een ratelaar. Ook werden er nog een paar van die “trekrotjes” afgestoken waar dan slingers uit komen. Natuulijk kon het zingen voor de jarige ook niet ontbreken. We gaan dus naar de Cameron Highlands en dit is de “boerderij van Maleisie”, het regent hier minder en de grond is een stuk vruchtbaarder. Ze staan hier bekend om de aardbeien en theeplantages. Ook leuk om te zien zijn alle hele oude landrovers die hier nog rondrijden. Deze zijn namelijk makkelijk te repareren en daarom willen ze geen modernere auto’s. Deze oude bakjes mogen alleen hier nog de weg op, vele zijn in zulke slechte staat dat ze eigenlijk levensgevaarlijk zijn.

De lunch hadden we vandaag bij en golfclub. We werden daar ontvangen met een aardbeien drankje, erg lekker en de meeste bestelden dit ook bij de lunch. Het was een westerse lunch met tomatensoep, sandwiches en patat, een lekkere afwisseling na alle rijst van de afgelopen dagen. Igor kreeg nog een taart en werd vervolgens nog eens bedolven onder de slierten van die “trekrotjes”. Na de lunch hebben we eerst een thee plantage bezocht en een kijkje genomen in het fabriekje waar de thee verwerkt wordt.

Vlakbij de thee plantage bezochten we nog een lokatie met vlindertuin, diverse insecten, slangen, kikkers, schorpioenen, rupsen, wandelende takken en bladeren en nog veel meer. Veel van deze beesten werden uit de kooi gehaald en kon je op je handen laten lopen. Erg interessante ervaring, ik heb zelf bijvoorbeeld een slang en een schorpioen op mijn handen gehad. De slang was niet giftig, de schorpioen wel, maar niet dodelijk. Maar blijkbaar is er niets aan de hand zolang je hem maar niet op zijn rug aanraakt. Na nog een kort bezoek aan een lokaal marktje waar ze inderdaad veel aardbeien verkochten kwamen we rond 6 uur in het Strawberry Park aan. Na het diner nog even blijven hangen en pas rond half twaalf ben ik met nog een paar anderen naar de kelder vertrokken waar een discotheek zit. Deze was leeg want de rest van de groep zat in de karaoke kamer. Ik heb hier nog een uurtje ofzo bijgezeten maar was niet echt in de stemming.

 

Foto’s van deze dag