2019 Colombia

Van 17 november tot en met 7 december 2019 heb ik de 21-daagse rondreis Colombia: Koffievelden en Caribische stranden gedaan via Sawadee. De reis begon in Bogota waar we een stadstour maakte en het Botero museum bezochten. Daarna gingen we naar de Tatacoa woestijn waar 2 wandelingen op het programma stonden, de tweede kon helaas door de regen niet doorgaan. We gaan door naar Tierradentro waar we een mooie wandeling maken langs de archologische sites en dan met name de Hipogea, een soort graftombes vam zo’n 1000-1500 jaar voor onze jaartelling. Onze volgende bestemming was San Agustin waar we ook een archeologische site bezoeken, hier een ander soort graven en iets minder oud, maar ook veel beelden die goed bewaard zijn gebleven omdat ze mee begraven waren.

Via Popayan, een mooie koloniaal stadje met een bijzondere brug, gaan we naar Armenia, de koffiestreek. Hier bezoeken we uiteraard een koffieplantage en nemen we een kijkje bij een botanische tuin op grond die ook ooit tot een koffieplantage behoorde maar door iemand dus weer in zijn oorspronkelijke staat is teruggebracht. We reizen door via Salamina, een karakteristiek dorpje op een heuvel, en van hier uit maken we uitstapje naar San Felix hoger op de berg waar in de buurt, op deze hoogte, bijzondere grote waxpalmbomen groeien.

Onze laatste stop in de hooglanden is MedellĂ­n. Na alle meer kleinschalige en niet heel erg toeristisch plekken die we gezien hadden was dit ineens iets heel anders. Een grote stad en we zaten met ons hotel in het centrum van het toerisme met straten vol met vooral restaurants en bars. We maakten hier ook een stadstour langs de vroeger onveilige wijken in Comuna 13, namen een ritje in het openbaar vervoer met een kabelbaan en bezochten het oude centrum.

De volgende dag vlogen we naar de Caraibische kust waar we verbleven in Playa Los Angeles naast het Tayrona National Park waar we de volgende dag gingen wandelen met temperaturen van ruim boven de 30. Onze laatste bestemming was de meest toeristische plaats van Colombia, namelijk Cartagena. In de oude stad lopen drommen toeristen die door cruise schepen worden aangevoerd. Deze oude ommuurde stad zelf is wel erg mooi en er staat ook een prachtig bewaard fort naast. Na 2 volle dagen in Cartagena vlogen we weer naar huis. 

 

Reisverslag Reisverslag Foto's Foto’s Filmpjes Filmpjes

De route die we gevolgd hebben is hieronder te zien en je kunt er ook op inzoomen (vastgelegd met mijn GPS recorder).