2019 Colombia Filmpjes

23 november 2019: Bovenop de Alto De Lavapatas heuvel in het archeologisch park van San Agustin heb je een mooi overzicht van de bergachtige omgeving.

video
play-sharp-fill

 

23 november 2019: Het smalste stuk van de Rio Magdalena is maar een meter of 2 breed en dat levert dus snelstromend water op. Je wil hier echt niet in vallen…

video
play-sharp-fill

 

23 november 2019: Van een arbo-wet hebben ze hier echt nog nooit gehoord en dat is te zien in deze fabriek waar rietsuiker wordt verwerkt. We komen er ook uit met allemaal asdeeltjes op onze kleren, kan je nagaan wat het doet met de mensen die daar dag-in-dag-uit in staan te werken.

video
play-sharp-fill

 

24 november 2019: In Popayan worden we verrast door een flinke plensbui die die dan ook gelijk de straten in rivieren veranderd. Wij zijn voor de zekerheid maar een tijdje blijven schuilen.

video
play-sharp-fill

 

26 november 2019: In de buurt van Armenia is een voormalige koffie boerderij opgekocht en is het gebied weer teruggebracht naar zijn oorspronkelijke natuur. En dat trekt vooral veel vogels, waaronder kolobri’s, die met voedsel natuurlijk nog meer gelokt worden.

video
play-sharp-fill

 

30 november 2019: In Comuna 13, een district in Medellin, hebben ze een bijzondere manier gevonden om de bewoners van de anders slecht bereikbare heuvels meer bij de stad te betrekken, ze hebben er namelijk roltrappen aangelegd tegen de heuvel. Zes in totaal en daarmee 250 traptreden die de mensen zelf niet meer hoeven te klimmen.

video
play-sharp-fill

 

2 december 2019: In Tayrona National Park maken we een stevige wandeling (7 km heen – 7 km terug) met heel afwisseld terrein. Er zijn stukken met vlonders, stukken smalle bospaadjes, stukken mul zand en veel, heel veel trappen. Dit filmpje geeft wel een goed idee van de verschillende soorten terrein.

video
play-sharp-fill

 

4 december 2019: In Cartagena is het straatbeeld beschermd, dus mag er aan de buitenkant niet veel veranderd worden. Maar het is toch ook prachtig om te zien hoe ze de binnenkant van de oude Arena (nu een winkelcentrum) mooi opgeknapt hebben.

video
play-sharp-fill

 

4 december 2019: Roofvogels vliegen in het rond boven Castilo San Felipe de Barajas, een oud Spaans fort in Cartagena dat nog heel goed bewaard is gebleven. Geeft je toch te denken wat ze hier zoeken…

video
play-sharp-fill

 

5 december 2019: In Bocagrande, de wijk met hoge hotels en appartementen flats net buiten de oude stad van Cartagena, gaan we naar het dak van het Dubai hotel waar je een prachtig uitzicht hebt.

video
play-sharp-fill