Home » Colombia (2019) » Naar Cartagena
Dec
03

Naar Cartagena

Het is weer een een reisdag, we gaan naar de laatste plaats die we bezoeken in Colombia, namelijk Cartagena. Omdat we daar toch 3 nachten verblijven hoeven we nu niet de moeite te doen om daar vroeg aan te komen. Dus kunnen we uitslapen, vanaf half 8 staat het ontbijt klaar en we vertrekken pas half 9.

De bus die we deze keer mee krijgen is groter, maar heeft echt belabberde beenruimte. Wel meer stoelen dus bijna iedereen heeft 2 stoelen voor zichzelf. We rijden 3 uur zonder stoppen tot aan de lunch om 12 uur in een soort snackbar langs de weg. Daar blijven we een half uurtje en de volgende stop, weer ruim een uur later, is bij de Totumo vulkaan. Hoewel vulkaan wel een term is waarbij ik war meer verwacht. Dit is meer een heuvel met een modderbad bovenop. De legende is dat de vulkaan vuur spuwde en deze toen met heilig water gezegend is waardoor de modderpoel ontstond die dan nu een geneeskrachtige werking zou hebben.

Richarda, Ton, Jurgen en Linda gaan de modderpoel in. Een paar anderen gaan ook omhoog maar alleen om foto’s te maken (waar ook voor betaald moet worden). Het is vreselijk heet hier dus ik blijf wel beneden. Als iedereen weer schoongespoeld is rijden we door naar Cartagena en kwart voor vier lopen we de laatste 200 meter (de bus kan niet door de smalle straatjes) naar hotel Casa del Curato. Leuk hotel, beetje kleine kamers, wel goede airco. Er is ook een heel klein zwembadje maar dat is meer een uit de kluiten gewassen badkuip.

Ik loop met Gerben nog een rondje door de wijk voordat we om zes uur verzamelen en met 13 personen naar Plaza de Trinidad gaan. Hier is op straat veel live entertainment met muziek, dansers, een leuke Michael Jackson imitatie. Ondertussen genieten we van een drankje en eet ik een pizza. Ik krijg hem niet helemaal op want door de keelproblemen is slikken nog steeds erg pijnlijk. Rond half 10 lopen we weer richting restaurant, sommigen gaan nog naar een rooftop bar, maar ik sla over, door de pizza mijn keel wat teveel geforceerd. Om een uur of 10 ben ik in het hotel, werk nog wat blog bij en hor ik die anderen ook al nog binnenkomen voor ik mijn bed in duik.

Route van vandaag

Foto’s van deze dag

Comments are closed.