Home » Madagaskar » Ile Sainte Marie (dag 1)
May
28

Ik heb in ieder geval de nacht goed doorgeslapen en me niet een keer naar het toilet hoeven haasten. In de ochtend helaas nog wel behoorlijk waterige ontlasting en nog steeds best wel buik krampen en algemeen onbehagelijk gevoel. Maar het gaat de goede kant op want de Zebu hamburger van gisteren is binnen gebleven.

Rond een uur of acht ga ik ontbijten en de meeste reisgenoten hebben deze tijd gekozen. Er is een groepje van zes dat voor vandaag de terreinwagen met chauffeur heeft gehuurd en op pad gaan om het eiland te verkennen. Ik blijf zelf toch nog naar liever in de buurt van het toilet en dus wordt het vooral een relaxdag. In het begin is het nog erg bewolkt en er komt soms zelf een beetje regen uit de lucht vallen waaronder een heftiger buitje die echter maar een minuutje duurt. Later begint ook de zon door te komen en liggen Siebe en Mirl verderop lekker te bakken op een paar strandbedjes.

Ik zit vooral rustig op mijn strandstoel wat te lezen en soms weg te dutten, of even te babbelen met Jolanda en Sjef en Maria die langs lopen. Gelukkig blijven de toiletbezoeken redelijk beperkt. Als we rond kwart over zes wat gaan drinken en al eten bestellen, maar de anderen nog steeds niet terug zijn wordt Jolanda toch wel een beetje bezorgd. Via de dame van het hotel nemen ze even contact op met de chauffeur en het blijkt dat ze net op weg gaan van het dorpje terug naar het hotel om daar ook te eten.

Al ze een half uurtje later binnen zijn en ook besteld hebben wordt er blijkbaar gewacht met opdienen tot hun eten ook klaar is want de eerste borden worden pas tegen acht uur geserveerd. Ik heb weer een paar heerlijke soort shaslick spiezen met stukjes Zebu biefstuk, erg lekker. Al snel na het eten moet ik echter toch weer een keertje naar het toilet rennen en ook als ik later op de avond in mijn huisje zit moet ik nog een keer. Zit toch nog niet gezien helemaal goed…

Foto’s van deze dag

Comments are closed.