Fukuoka

Deze eerste hele dag verblijven we in Fukuoka en gelukkig kunnen we een beetje uitslapen. Pas om half 10 zal Ben, onze reisleider, op ons staan te wachten voor de deur van ons hotel. Ik heb vannacht eigenlijk best goed geslapen, geen last van de jetlag en niet wakker geweest tussendoor. In een ruk doorgeslapen van half 12 gisteravond tot aan half 7 vanmorgen.

Ben neemt ons vandaag mee op sleeptouw door Fukuoka, dus veel wandelen. We beginnen met een bezoekje aan een parkje waar lotusbloemen groeien, de meeste zijn echter al uitgebloeid. Daarna duiken we een prachtige grote ondergrondse “laan” in met heel veel winkeltjes en zij uitgangen naar de metro en de grote winkels die aan de drukke weg boven dit soort shopping centrum liggen. We gaan een van die winkels in en de gehele kelder van dat gebouw (en dat is echt een enorme oppervlakte) is voor eten en dan met name allemaal lekkere liflafjes.

Als we weer bovengronds komen zijn we vlakbij Across Fukuoka, een soort cultuurcentrum dat met name van buiten prachtig is, daar bestaat het namelijk uit een hele rij van aflopende hangende tuinen. Een indrukwekkend gezicht. Wij vervolgen onze wandeling naar Canal City, een enorme shopping mall bestaande uit meerdere gebouwen met terrasjes, een mini rivier, fonteinen, sluip-door-kruip-door paden en heel veel winkels met van alles. Hier gaan we ook lunchen en sommige gaan voor de sushi. Niet mijn smaak dus ik ga met Ben en nog een paar anderen elders in het complex voor de Japanse keuken. Ik heb zelf iets met een soort varkenssnitzel en ei op rijst met een of ander sausje, heel lekker.

Kwart over 2 verzamelen we weer en gaan we door naar onze eerste tempel, de Shintoistische Kushida Shrine. We lopen daar een tijdje rond en daarna is de rondleiding van Ben klaar. Sommige mensen gaan terug naar het hotel, anderen gaan zelf op stap. Ik ga met Ben, Linda, Ellen, Sjaak, Petra en Philip mee op zoek naar een plek om wat te drinken. We vinden een Britse pub waar de we rest van de middag doorbrengen. Rond een uur of 7 gaat Ben er vandoor, die moet zijn dochter nog bezoeken die in deze stad woont. Ik ga met de rest op zoek naar een plek om te eten en we belanden uiteindelijk in een restaurant gespecialiseerd in kip waar ik heerlijke geroosterde stukje kip heb.

We lopen weer terug naar het hotel en belanden weer bij de yatai waar we gisteren ook zaten. Philip had ons daar de hele dag over aan onze kop gezeurd waarom waar hem ook niet even opgezocht hadden gisteren om mee te gaan. En nu zat ik er met Linda, Ellen en Sjaak, en kwam Leon ook even later, maar waren Philip en Petra halverwegen blijven steken bij de Starbucks! Gelukkig kwamen ze er later ook bij en het was er heel erg gezellig (helaas zelf geen foto’s gemaakt, maar mijn reisgenoten wel, dus die komen nog wel). Na een stuk of 3 glazen Sake en tegen half 12 vonden Linda, Ellen, Philip, Petra en ik het genoeg (Sjaak en Leon bleven nog even). Ik heb nog even snel mijn blog bijgewerkt en tegen half 1 ben ik mijn bed ingedoken.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag