Next stop: Japan!

De keuze voor de volgende bestemming was weer lang wikken en wegen, voornamelijk Madagascar stond in de kijker maar de lijst met inschrijvingen bleef lang laag. Tijdens een reunie van de Jordanie reis wees een reisgenote me op de reis naar Japan die ze ging boeken. Ik dus ook maar eens kijken en het begon me steeds meer te trekken. Dus nu ook maar geboekt. De 15-daagse reis Land van de Rijzende Zon met Shoestring deze keer.

Japan is (zeker voor Aziatische begrippen) een relatief duur land, maar deze reis valt qua prijs mee. Het is mijn eerste keer met Shoestring dus ik ben benieuwd hoe het kwaliteitsniveau hier ligt, zal best wat lager zijn dan wat ik gewend ben als ik op de prijs af ga.

Na vertrek in Amsterdam kom ik de volgende dag in Fukuoka aan. Van het vliegtuig gaan we met de metro naar het hotel (dat is al apart vind ik, al mijn vorige reizen werden we met een eigen bus opgehaald). Fukuoka is een stad die tijdens de 2e wereldoorlog flink gebombardeerd is dus er staan weinig historische gebouwen. Daarentegen wel heel veel bijzondere moderne gebouwen neergezet toen het economisch hard vooruit ging. We blijven daar 2 nachten en gaan dan eerst naar het eiland Miyajima en aan het eind van de dag door naar Sandankyo. De dag erop brengen we een bezoek aan Hiroshima waar een bezoek aan het Sadaka Sasaki monument niet kan uitblijven, en gaan aan het einde van die dag door naar Kurashiki.

In Kurashiki blijven we 3 nachten en hebben ruim de tijd om de diverse bijzondere dingen te bezoeken zoals de Kibi-vlakte en het ‘kunsteiland’ Naoshima. Daarna rijden we via Himeji, waar we het wereldberoemde Witte Reiger kasteel bezoeken, door naar Kyoto waar we 4 nachten verblijven. In Kyoto zullen we wat tempels bezoeken waaronder de Toji-in tempel en de Kiyomizu-dera. Er is ook een optionele excursie naar de oude hoofdstad Nara mogelijk of uitstapjes naar de plaatsjes Kibune en Kurama.

Op dag 12 rijden we met een zogenaamde highway bus de 500 kilometer van Kyoto naar Tokyo waar we onderweg ook bij Mount Fuji stoppen. Optioneel had het ook mogelijk geweest om met de Shinkansen hoge-snelheidstrein te reizen in 2 uurtjes, maar dan zie je niet zoveel natuurlijk. In Tokyo verblijven we 2 nachten en daar is ook genoeg te zien, van de wolkenkrabbers van Shinjuku tot de wijk Nezu en het park van Ueno en van de freakshow van Harajuku tot de centrale vismarkt Tsukiji. Op dag 14 vertrekken we weer richting Amsterdam waar we de volgende dag aankomen.

tour_map_brochure