Home » Jordanie » Wadi Rum Jeep Safari
Mar
25

Wadi Rum Jeep Safari

Vandaag kunnen we heerlijk uitslapen want de tocht naar Wadi Rum, onze volgende pleisterplaats, is maar een korte. We vertrekken pas om half 11 dus is het ontbijt open van 08:00 tot 09:45. Natuurlijk ben ik gewoon om 6 uur alweer wakker en na wat soezen ben ik er om een uur of 7 maar uitgegaan.

Direct na het ontbijt heb ik eerst mijn blog eens bijgewerkt, want ik liep alweer 2 dagen achter. Daar had ik nu mooi de tijd voor en hoewel eigenlijk voor de internet verbinding betaald moet worden in dit hotel kreeg ik zonder te betalen toch gewoon de connectie code. De verbinding zelf was echter wel belabberd. Rond half 11 vertrokken we dus naar Wadi Rum nadat ik eerst nog een foto van het hotel had gemaakt (dat een kopie moet voorstellen van de Treasury van Petra). In Wadi Rum kwamen we rond een uur of 1 aan, precies mooi tijd voor de lunch. We verblijven hier in het Zawaideh Bedoeienen tentenkamp. Niet bepaald luxe, maar wel heel erg leuk om een keer te doen.

Na de lunch begonnen we om half 3 aan een jeep-safari, of beter eigenlijk, een pick-up-safari. Wat het waren geen jeeps, maar Toyota pick-ups met in de achterbak bankjes gemonteerd. Met deze auto’s reden we een route door de woestijn waar we onderweg nog een foto stop maakte voor een paar natuurlijke bruggen waar we ook opgeklauterd zijn. Hierna reden we nog langs een Bedoe├»enen tent waar we thee kregen. Rond een uur of half 6 stopten we ergens om foto’s te maken van de zonsondergang, maar het was te stoffig om de zon echt mooi onder te zien gaan.

Terug in het kamp werd het kampvuur aangestoken en hebben we nog even zitten babbelen totdat het eten klaar was. Dit eten wordt hier traditioneel klaargemaakt in potten in de grond zijn geplaatst (op hete kolen of iets dergelijks, maar dat kon ik niet zo best zien). Het eten was wel erg goed, de kip was hier goed gaar (in tegenstelling tot de barbecue gisteren waardoor Terry ziek was geworden). ‘s-Avonds zijn we nog een tijd blijven hangen bij het kampvuur met de drankjes die 2 dagen geleden bij de slijter waren ingeslagen en hebben sommige van ons zich ook aan de waterpijp gewaagd. Ik had ook mijn laptop er maar bijgehaald voor wat muziek want dat was hier niet geregeld. Rond een uur of 12 ben ik mijn tent ingedoken want morgen moet ik om 6 uur klaar staan voor de ballonvaart.

Route van vandaag

 

Jeepsafari

 

Foto’s van deze dag

Comments are closed.