Vetrek naar Costa Rica

Vandaag om 4:45 opgestaan voor vertrek naar Costa Rica! Inchecken tussen 07:15 en 07:45 dus voor 6 uur moest ik al in de bus zitten. Op Schiphol kennisgemaakt met de andere 19 reisgenoten waarvan ik er een aantal al een week eerder op de pre-meeting had gezien en Monica al op mijn reis naar Mexico/Guatemala.

Bij het inchecken heb ik nog geprobeerd een plaats bij een nooduitgang te krijgen maar dat gaat blijkbaar niet in de indeling die Continental gebruikt. Er waren wel speciale plaatsen voor mensen met lange benen, maar dat kost dan $109 extra, maar dan nog zit je met een schot voor je neus. Omdat het vliegtuig niet vol was kon ik gelukkig wel worden verplaatst zodat ik 2 plekken voor mezelf had. Het vliegtuig was inderdaad zo leeg dat sommige mensen zelfs konden liggen in de middenrij.

Om 10:10 vertrokken we met vlucht CO 059 om ongeveer 11 uur later in Houston te landen. In Houston hadden we een overstap van ruim 4 uur. Na de nodige plichtplegingen bleek in het deel van het vliegveld waar wij zaten bitter weinig te beleven. Tegen de tijd dat we naar San Jose vertrokken was nagenoeg iedereen al helemaal ingekakt… En dan moesten we nog 3 uur en 40 minuten het vliegtuig in. Daar zaten de meeste dan ook wel te knikkebollen.

Om 19:40 plaatselijke tijd stonden in Costa Rica. Na de nodige controles konden we de bus in die nog een half uurtje nodig had om het Gran Hotel Costa Rica te bereiken. Het was inmiddels zo rond 10 uur ‘s-avonds geworden (6 uur ‘s-morgens in Nederland) en iedereen was het goed zat.

Buiten is het 19 graden, binnen 27.8 en geen airco, alleen een fan :(.

 

Foto’s van deze dag