Napier – Wellington

We raken er aan gewend, want het vertrek is weer om 8 uur vandaag. De laatste rit met Terry als chauffeur deze reis, hij gaat ons nog afleveren in Wellington, de hoofdstad van Nieuw-Zeeland, voordat hij weer terug rijdt richting Auckland. De rit naar Wellington is ongeveer 5 uur inclusief koffiestop.

Het loopt allemaal een beetje uit en we zijn pas tegen half 2 bij het Comfort Hotel. Nadat we netjes afscheid hebben genomen van Terry gooien we snel de spullen op de kamers. De kamer blijkt overigens vrij klein en geen koelkast. Zit ik dan met mijn bakjes yoghurt voor het ontbijt, hoop dat die nog een beetje goed blijven. Het is het al tegen 3 uur voordat we in groepjes de stad in trekken. Ik ga met Edwin, Ralf, Suzanne, Britt en Geert eerst naar de kabeltram waarmee we omhoog gaan. We lopen vervolgens naar beneden door de botanische tuinen die ik nogal vond tegenvallen. We gaan verder door naar beneden, onder andere langs‘ de Beehive’, het parlementsgebouw van Nieuw-Zeeland. Uiteindelijk lopen we helemaal door naar de haven waar we een terrasje vinden. Daar blijkt Evelien toevallig ook te zitten en we brengen gezellig daar nog een uurtje of wat door met een hapje en een drankje.

Dan gaan Suzanne, Britt en Ralf eten bij de Crab Shack, Geert, Edwin en ik zijn meer in voor vlees en zoeken een ander restaurant op. We belanden uiteindelijk bij een bar/restaurant van een hotel waar ik een big rib bestel. Het is wel een beetje twijfelachtige tent verder, je moet je eten ook zelf  bij de bar bestellen. De steak is overigens prima, de aardappelpartjes (ongeschilde) en de salade vond ik minder. Daarna gaan Geert en Edwin zwemmen in het hotel, ik besluit nog een stukje verder te lopen en ga op zoek naar een ijsje. Als ik een uur later ook weer terug ben bij het hotel moet ik rennen naar het toilet. Misschien was dat eten toch niet zo goed…

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag