Naar Kandy via Specerijenplantage

We rijden vandaag door naar Kandy en bezoeken onderweg een specerijen plantage. Om 9 uur gaan we rijden na eerst weer een lekker ontbijtje gescoord te hebben. Dat is hier goed verzorgd.  Een paar van mijn reisgenoten nemen ‘s-morgens ook eerst nog een laatste duik in het zwembad.

Tegen 11 uur komen we bij de specerijen plantage aan waar we een korte uitleg krijgen bij diverse planten en bomen met onder andere vanille, cacao, koffie, etc. We zien ook nog een (ongevaarlijke) slang over het pad kruipen. Terwijl we daar lopen begint het te druppelen maar daar zijn ze goed op voorbereid, overal staan bakken met paraplu’s. Maar onze wandeling door de tuin was toch net klaar en we doken onder een overkapping waar we uitleg krijgen over alle geneeskundige voordelen van de diverse kruiden, die je daar vervolgens natuurlijk ook kan kopen. Nadat we bij het naastliggende restaurant wat gegeten hebben rijden we door naar Kandy.

We verblijven in het Senani Garden Hotel. Een mooi hotel dat tegen de berghelling aan ligt waardoor je op de bovenste verdieping aan komt. We hebben een paar uurtjes voor onszelf voordat we om half vier de stad in gaan. We bezoeken daar eerst een soort theater waar lokale dans wordt opgevoerd, men aan het einde ook zo’n stukje dat ze over vuur lopen. Halverwege de voorstelling had ik het al benauwd van de benzine dampen. Ik dacht eerst dat er een vrachtwagen naar binnen stond te walmen of iets dergelijks. 

Na de dans bezoeken we het boeddhistische Sri Dalada Maligawa tempelcomplex waar een tand van Bhoedda zou liggen. Een fraai complex waar je je schoenen uit moet, maar omdat het wel grotendeels buiten is loop je dus de hele tijd op je blote voeten op de natte stenen. Voor het raampje waar je de gouden soort vaas kan zien waar die tand in zou zitten staat een enorme rij, maar van een afstandje heb ik nog een paar foto’s kunnen maken. Na dit bezoek gaan we eten in een Indiaas restaurant en daarna terug naar het hotel waar we in de hotelbar nog gezellig wat drinken tot een uur of half 12.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag