Fietsen op de Kibi vlakte

Na een karig ontbijtje vertrekken we naar het station een kilometer of wat van ons hotel waar we een trein nemen naar Soya. Daar huren we een paar fietsen en beginnen aan onze tocht door de Kibi vlakte. Het zijn van die dames fietsen met zo’n mandje voorop. Niet bepaald comfortabel voor mensen van boven de 1m90 zoals Sjaak, Gerard en ik, maar het moet er maar me door.

De eerste stop is bij de Soja-Gu shrine die vlak naast een kleuterschool ligt. De tempel zelf is een oase van rust met vijvers waarin grote Koi karpers en schildpadden zwemmen, houten gebouwen en veel groen. Bij de school is het heel wat anders, veel drukte, de “parkeerplaats” staat vol met fietsen an ouders en de kinderen zijn buiten aan het spelen. We vervolgens onze tocht door de rijstvelden naar de Kokubunji tempel waar een grote pagoda staat. We maken hier wat foto’s van de tempel en de prachtige bomen en staan ondertussen te smelten in de hitte.

We gaan door naar de Kibitsu-Jinja shrine, onze laatste stop voordat we de fietsen weer bij een anders treinstation inleveren. We stappen hier op de trein naar Okayama in de buurt van een groot park. Naast het station halen we eerst bij een bakker wat lekker broodjes en lopen dan in 20 minuten naar het park waar we eerst de broodjes opeten. Dan gaan het park in (waar overigens ook voor betaald moet worden). Het is dan een ook prachtig onderhouden park, alleen jammer dat het zo vreselijk warm is. We gaan na een uurtje het park weer uit en gaan dan een tunnel onder een kruispunt door, tenminste dat dachten wij. Blijkt dat onder het kruispunt gewoon een compleet plein ligt met vijver en fontein, plantjes, etc. Dat is nog eens wat anders dan zo’n donkere fietstunnel.

We gaan met de tram terug naar het station en pakken daar de trein tot vlak bij ons hotel. De groep splits hier op, sommige gaan de oude stad in, ik ga met een groepje terug naar het hotel. Ik ben wel aan een douche toe. We spreken om 7 uur af voor het diner. Om 7 uur blijkt Gerard nergens te bekennen en een kwartiertje later vertrekken we zonder hem naar een lokaal Japans restaurant. Helaas was het vol en moesten we een half uur wachten maar uiteindelijk konden we toch naar binnen.

En toen kwam de uitdaging, want de kaart is alleen in Japans en nauwelijk plaatjes. Linda besteld een soort Sushi en een of andere hotpot met kaas, Ellen, Sjaak en ik bestellen een gerecht dat met tekeningen op de menu kaart staat. Dat bleek dus een verkeerde keuze want het was een gerecht met veel grote sla bladeren, speklappen, wat geraspte peen, pepers en nog wat andere ondefinieerbare dingen (achteraf blijkt dat we dat allemaal in die sla hadden moeten rollen). We hebben dat zo los opgegeten maar het vulde niet echt. Dus bestellen we nog een bord met rijst, ei en kip erbij, een stuk lekkerder dan het oorspronkelijke gerecht dat we bestelde.

We lopen terug naar het hotel waar we nog een paar andere reisgenoten aantreffen. Onder het genot van een drankje worden de verhalen uitgewisseld en om een uur of half 12 verdwijnen de meeste naar hun kamers. Morgen is er een excursie naar een kunstenaarseiland die al om half 8 vertrekt. Ik ga niet mee en ook Linda, Ellen en Sjaak blijven in Kurashiki. Wij gaan dan samen de oude stad eens bekijken.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag