Aguas Calientes

Nieuw morgen, nieuwe hoofdpijn. Maar gelukkig wel iets minder dan de vorige dagen, toch maar de Ibuprofen weer ingenomen. Ik heb heerlijk geslapen in de tent, min of meer in de buitenlucht en ben de hele nacht slechts 1 keer wakker geworden. Ik ben wel blij dat er niet uit hoefde om een keer naar de WC te gaan want dat was hier wel een hele expeditie geworden in het donker.

We vertrekken vandaag naar Aguas Calientes, het dorpje dat onder Machu Picchu ligt en alleen met de trein bereikbaar is. We lopen van ons tentenkamp in 15 minuten naar het station waar we op de trein stappen. We zitten in de backpacker klasse en het is allemaal wel een beetje krap. Gelukkig duurt de rit maar een uur of 2. Het is wel een mooie rit die de rivier volgt tussen de steile bergwanden door. Je merkt ook dat we sterk afdalen want we zien steeds meer groen en zelfs palmbomen.

In Aguas Calientes verblijven we in hotel La Cabana waar iedereen snel de douche in duikt. In de middag gaan we eerst wat eten bij een van de restaurantjes die pal naast de spoorbaan liggen. Daarna bezoeken we de lokale souvenirmarkt omdat een aantal mensen nog wat wilde kopen. Deze markt is behoorlijk groot, maar vrijwel overal kom je dezelfde dingen tegen. Na een uurtje begon het ook nog eens te regenen (gelukkig is het grootste deel van de markt overdekt).

Er blijkt een groot feest te zijn in het dorp om de ontdekking van Machu Picchu 100 jaar geleden te vieren. Voor ons komt dat wat minder uit want wij gaan morgen vroeg naar Machu Picchu en zullen dus om 04:30 opstaan. Daarbij is het hotel ook nog vrij gehorig. Als wij ‘s-avonds in bed liggen is het feest in volle gang uitgebarsten. En de feesten stoppen hier niet vroeg! Tijdens de nacht ben ik nog een paar keer wakker geworden en telkens hoorde je nog steeds de stampende muziek.

 

Foto’s van deze dag