2024 Brazilië

Van 9 tot en met 29 april 2024 heb ik de 21-daagse rondreis Brazilië en Buenos Aires: Reis van tango naar samba gedaan via Sawadee. De reis begon met 2 dagen in Buenos Aires, Argentinië voordat we naar Brazilië doorreisde. Hier was ik al eens eerder geweest dus ik herkende wel een aantal dingen zoals La Boca, Plaza de Mayo en Avenida de Mayo. Op de fietstocht die we de tweede dag deden kwamen we ook bij de La Recoleta Cemetery waar ik 15 jaar geleden ook al was geweest.

De reis ging vervolgens naar Iguazu waar we eerst de Argentijnse kant uitgebreid bezochten (inclusief boottocht tot vlak bij de waterval). Eind van de dag de grens over en de dag daarna bezochten we de Braziliaanse kant (inclusief een helikoptervlucht). In de middag ging ik met een select groepje ook nog naar de Itaipu dam. Na een lange reisdag naar Dourados en de dag erop nog een halve reisdag kwamen we in Bonito aan waar een aantal van reisgenoten in de middag nog een zipline gingen doen. De volgende dag deden we eerst een excursie naar Buraca dar Araras waar veel ara’s rondvliegen en in de middag weer een ander hoogtepunt van deze reis, namelijk het snorkelen in een rivier met veel vissen waardoor je het gevoel hebt dat je in een aquarium zwemt.

De reis ging vervolgens naar de Pantanal waar we twee nachten op een fazenda verbleven. Heel veel stekende muggen hierin dit moerasland en we kwamen zowel op de heenweg als de terugweg met de pickups vast te zitten in de modder. Op deze locatie hebben we gevist op piranhas en kom een groep ook paardrijden. Verder zagen we ook de eerste capibara en wat hyacint ara’s. Een mooi avontuur in de Pantanal dat we besloten met een lange boottocht over de Miranda rivier voordat we doorreden naar Campo Grande, vanwaar we een dag later door vlogen naar Sao Paolo. Dat lieten we direct weer achter ons en reden door naar het kust stadje Paraty met een mooi historisch centrum waar we anderhalve dag konden doorbrengen en ik ook een Cachaça distilleerderij bezocht.

Na Paraty gingen we door naar Ilha Grande waar we 3 nachten verbleven. Op de eerste dag maakte we al gelijk een mooie boottocht met verschillende snorkelplekken en aan het einde een mooi strandje om de zonsondergang te bekijken. De dag erop bezochten we het Mendes Lopes strand en op de laatste hele dag was het wat regenachtig dus heb ik alleen in de middag nog een mooie kleine wandeling gedaan. De reis eindigde in Rio de Janeiro waar we in een hotel vlak bij de Copacabane zaten en waar we met een dagtour diverse bezienswaardigheden hebben bezocht (Christ Redeemer, kathedraal, suikerbroodberg, etc). Op de laatste dag in de ochtend nog een bezoek aan een favela voordat we ‘s-avonds weer naar huis vlogen.

ReisverslagReisverslagFoto'sFoto’sFilmpjesFilmpjes

De route die we gevolgd hebben is hieronder te zien en je kunt er ook op inzoomen.