2022 Italië Filmpjes

29 september 2022: De Vesuvius vulkaan is niet actief en dus kan je tot aan de kraterrand komen. De top lag in de wolken toen we naar boven liepen maar eenmaal boven loste de wolken ineens op.

video
play-sharp-fill

3 oktober 2022: Mozzarella kaas komt van buffels en die worden hier dus gewoon op een boerderij gehouden. Oorspronkelijk komen deze beesten in Azië voor maar zo’n 2000 jaar geleden zijn ze dus ook naar Italië geïmporteerd.

video
play-sharp-fill

4 oktober 2022: Ooit ware de blauwe grotten, veroorzaakt door de zon die onder water een grot in schijnt, blijkbaar al een enorme toeristen-trekker. Ik had er zelf nog nooit van gehoord. Maar het levert wel een mooi plaatje op.

video
play-sharp-fill

5 oktober 2022: Onze wandeling bij het dorpje Morigerati brengt ons bij de Oasi del Bussento, een idyllisch gebied met watervalletjes en grotten.

video
play-sharp-fill

11 oktober 2022: Voor mijn een hoogtepunt in deze reis (letterlijk en figuurlijk); de ‘beklimming’ van de Etna. Een beklimming is het natuurlijk niet, we overnachtten al halverwege de vulkaan en gingen vervolgens eerst met een kabelbaan omhoog waar we met grote bussen nog een stuk verder werden gebracht. Maar toch blijft het best imposant zo’n vulkaan.

video
play-sharp-fill