2022 Griekenland

Van 20 mei tot en met 6 juni 2022 heb ik de 18-daagse rondreis Griekenland gedaan via Djoser. De reis begon in Athene waar we de agora en uiteraard de Akropolis hebben bezocht.  Daarna zijn we naar het noorden gereisd, naar Kalambaka waar kloosters bovenop kliffen zijn gebouwd. De volgende steden waar we verbleven waren Delphi, met een mooi stadion en een amphitheater op de archeologische site, en Olympia waar we de resten konden zien van het Olympisch dorp uit de oudheid. In Pylos verbleven we vervolgens 2 nachten en deden we nog een uitstapje naar Methony om daar het kasteel te bezoeken. 

We gingen daarna door naar Mystras in de buurt van Sparta, de oude, verlaten stad van Mystras ligt prachtig op een berghelling en alleen de kloosters zijn nog bewoond. Vanuit Mystras bezochten we nog de archeologische site van Mycene voordat we doorreden naar Nauplion (of Nafplion, schrijfwijze is niet helemaal duidelijk). Ook hier ligt weer een mooi kasteel om te bezoeken waar je eventueel met een trap van 990 treden omhoog kan. Via het Epidaurus, waar een prachtig groot amphitheater staat en via het Kanaal van Korinthe rijden we naar Piraeus waar we op de boot stapten voor het tweede deel van de reis naar de eilanden (Cycladen).

Het eerste eiland waar we 2 nachten verbleven was Naxos waar je mooie wandelingen op het eiland kan maken maar ook kan verdwalen in de kleine straatjes van Naxos stad. Daarna 2 nachten op Santorini, het eiland dat eigenlijk gewoon een grote krater is met stadjes die op de kraterwand zijn gebouwd. Hier hebben we nog het nieuwe vulkaaneilandje bezocht dat midden in het kratermeer ligt. Onze laatste bestemming was Kreta waar we 3 nachten in Chania verbleven. Ook een heel leuk stadje met een oud centrum aan de haven dat bestaat uit veel kleine (maar wel heel toeristische) straatjes. Helaas heb was de wandeling door de nabij liggende Samaria kloof voor mij toch niet weggelegd. 

 

Reisverslag Reisverslag Foto's Foto’s Filmpjes Filmpjes

De route die we gevolgd hebben is hieronder te zien en je kunt er ook op inzoomen (vastgelegd met mijn GPS recorder).