2018 Uganda Filmpjes

14 juni 2018: We brengen een bezoekje aan Ngamba Island dat in zijn geheel is ingericht als een opvangcentrum voor chimpansees. Beetje een dierentuin idee met die apen achter een hek, maar dat is zeker niet het doel van dit instituut. Ze worden hier bijgevoerd omdat het eiland te klein is voor de hoeveelheid apen.

video
play-sharp-fill

 

16 juni 2018: Bij het Nile Porch hotel zie ook een flinke populatie apen die je ook ‘s-nachts over je hut hoort lopen en soms vlak voor je neus langs schieten als je de deur uit gaat…

video
play-sharp-fill

 

16 juni 2018: In Namwendwa bezoeken we een schoolcomplex en daar hebben ze ook nog wat zang en dans voor ons ingestudeerd. Beetje gênante vertoning is het wel dat dit voor de ‘rijke blanken’ opgevoerd wordt met blijkbaar de hoop dat er veel gedoneerd wordt.

video
play-sharp-fill

 

17 juni 2018: Ergens langs de weg tijdens een wandeltochtje staan er een paar mannen bakstenen te maken. Gewoon modder in een bakje, afstrijken en drogen in de zon. Komt geen oven aan te pas.

video
play-sharp-fill

 

18 juni 2018: Ondanks dat we in Mbale in het meest luxe hotel van de reis zitten, gaan we toch ergens lokaal wat eten. Een leuke omgebouwde schuur. Maar als even later het onweer hard losbarst blijkt die schuur niet helemaal waterdicht… op sommige plekken zeker niet.

video
play-sharp-fill

 

20 juni 2018: Aan olifanten geen gebrek in Murchison Falls National Park.

video
play-sharp-fill

 

20 juni 2018: We maken ook een wandeling naar Murchison Falls en al zat het weer even niet mee (regen), toch een mooie wandeling. Had het zeker niet willen missen.

video
play-sharp-fill

 

21 juni 2018: Ook de giraffe’s zijn ruim vertegenwoordigd in Murchison Falls National Park.

video
play-sharp-fill

 

21 juni 2018: Slechts een setje leeuwen hebben we gezien in Murchison Falls National Park, maar ze waren wel druk bezig in een poging er meer te produceren.

video
play-sharp-fill

 

21 juni 2018: Er zitten hier in het water best veel nijlpaarden (vaak genoemd als de gevaarlijkste dieren in Afrika), dus diep respect voor deze vissers.

video
play-sharp-fill

 

21 juni 2018: Aan het einde van de dag in Murchison Falls National Park zien we dan toch een luipaard. Helaas wel op flinke afstand en half donker omdat de zon al bijna onder is, maar toch…

video
play-sharp-fill

 

24 juni 2018: In Kibale Forest maken we een chimpansee trekking. Behoorlijk pittige wandeling door het oerwoud waar onze gids de paadjes al snel laat voor wat ze zijn en kris-kras door het bos heen gaat.

video
play-sharp-fill

 

28 juni 2018: Hoogtepunt van de reis is de gorilla trekking in Bwindi National Park. De trekking viel heel erg mee, de ontmoeting met de gorilla’s is wel een hele belevenis.

video
play-sharp-fill

 

30 juni 2018: In Lake Mburo National Park komen ook zebra’s voor. Die hadden we hier nog niet eerder gezien want blijkbaar zitten die niet in de andere parken.

video
play-sharp-fill