2015 Cuba Filmpjes

20 december 2015: Typisch voor Cuba, zelfs op dit nagenoeg lege dak boven op een tot hotel omgebouwd oud paleis in Cienfuegos staat een live bandje te spelen terwijl er schijnbaar niemand luistert. Maar wel goed voor het sfeertje.

video
play-sharp-fill

 

20 december 2015: Ook in het gezellige parkje op La Punta in Cienfuegos is men lekker muziek aan het spelen.

video
play-sharp-fill

 

21 december 2015: Hier een tafereel op een pleintje uit het heel erg leuke stadje Trinidad, en je raadt het al, daar zit ook weer een bandje te spelen. Het is wel de charme van Cuba.

video
play-sharp-fill

 

26 december 2015: Na het eten in een geimproviseerd restaurant in Baracoa (gewoon bij mensen thuis op het dakterras dus) worden een paar van mijn reisgenoten uitgenodigd om zelf mee te spelen in de live muziek… Guantanamera (een nummer dat je na een reis Cuba voor je hele leven genoeg gehoord hebt). Bert, Hedwig, Wim en Elly doen erg hun best! Filmpje overigens niet zelfgemaakt maar van reisgenoot Lex Fok.

video
play-sharp-fill

 

28 december 2015: We zijn in Santiago de Cuba bij de Santa Ifigenia Cemetery waar ook José Martin ligt begraven. Bij zijn graf wordt elk half uur de wacht gewisseld en ook daar maken we dan natuurlijk een filmpje van als echte toerist.

video
play-sharp-fill

 

31 december 2015: We zijn in toeristenenclave Varadero de laatste dagen van onze vakantie, en dus ook de laatste dag van 2015. We eten bij het Japanse Teppanyaki restaurant waar de kok onze reisgenoot Veronique ook eens laat proberen zo’n ei te ‘vangen’ op de scherpe rand van een spatel.

video
play-sharp-fill

 

31 december 2015: En om 12 uur wordt ook hier afgeteld en vervolgens het nieuwe jaar ingeluid met vooral veel muziek en feest. Toch mis je als Hollander het vuurwerk wel een beetje…

video
play-sharp-fill