2013 Marokko

Van 23 december 2013 tot en met 1 januari 2014 heb ik de 10-daagse rondreis Sterren van Marokko gedaan via Fox vakanties. Het was een heerlijke vakantie, voor een groot deel ook te danken aan onze fantastische reisleider; Rachid Bounouar. Ik heb al wat reisleiders gehad de afgelopen jaren, maar Rachid behoort met zijn perfecte combinatie van humor en zorgzaamheid tot de top!

We begonnen de reis in Casablanca met een bezoek aan de Hassan II moskee en via Rabat waar we het mausoleum van Mohammed V en de kashba van de Udayas bezochten. De volgende dag bezochten we de medina van Meknes en de ruines van de oude romeinse stad Volubilis. De volgende stad was Fes waar we 2 overnachtingen hadden en een uitgebreid bezoek brachten aan de medina met zijn doolhof van smalle straatjes en steegjes.

Daarna volgde de excursie waar een aantal van ons naar had uitgekeken, de overnachting in de woestijn na een uur rijden op een kameel onder een adembenemende sterrenhemel en de volgende dag een prachtige zonsopkomst boven de woestijn. Vervolgens door naar Ait Ben Haddoe, de oude stad waar veel bekende films zijn opgenomen. Een prachtig plaatje met kashbah’s op een helling van een heuvel. De reis eindigde in Marrakech waar we 3 overnachtingen hadden, voldoende tijd om alle mooie dingen in deze stad te zien en door de vele souks de dwalen.

Reisverslag Reisverslag Foto's Foto’s Filmpjes Filmpjes

De route die we gevolgd hebben is hieronder te zien en je kunt er ook op inzoomen (vastgelegd met mijn GPS recorder).