2013 Japan Filmpjes

15 september 2013: Een bonus voor ons deze reis, in Kishiwada is het Danjiri Matsuri festival aan de gang. Dus we maken een kleine omrit zodat we hier nog wat van mee kunnen pikken. Helaas werkte het weer niet mee zoals wel te zien op de filmpjes.

video
play-sharp-fill

 

15 september 2013: In dit festival worden karren rondgetrokken door heel veel mensen. De kinderen en jongeren helemaal voorop aan de touwen en de mannen wat dichter bij de kar. Met name als ze door de bocht gaan is het vaak spectaculair.

video
play-sharp-fill

 

20 september 2013: In de wijk Shibuya in Tokyo ligt een kruispunt dat vaak ook op TV te zien is. Naast de normale oversteekplaatsen mag er ook diagonaal worden overgestoken. En met de ligging vlak naast een station levert dat een grote krioelende mensenmassa op.

video
play-sharp-fill

 

20 september 2013: Ook het feit dat er in Tokyo net een Sumo toernooi bezig is kunnen we zien als een bonus, dus met bijna de hele groep zijn we in de middag daar ook eens gaan kijken. We snappen er niets van, de ceremonies duren langer dan de gevechten, maar toch imposant.

video
play-sharp-fill