2013 China Filmpjes

30 april 2013: Heel China heeft vrij deze periode rond 1 mei en dat zullen we weten ook, het is namelijk vreselijk druk in de Verboden Stad.

video
play-sharp-fill

 

2 mei 2013: Bij het zomerpaleis zien we eerst mannen die met een soort natte kwast oud-Chinese tekens op de stoep aan het oefenen zijn. Later lopen we nog even door de 700 meter lange gang bij het meer.

video
play-sharp-fill

 

2 mei 2013: In het centrum van veel Chinese steden staan vaak een Bell Tower en een Drum Tower waarmee respectievelijk ‘s-nachts en overdag elk uur aangekondigd wordt. Voor de toeristen doen ze dat nu ook nog (wel met minder drums dan vroeger).

video
play-sharp-fill

 

9 mei 2013: Vlak bij het Dali zijn we bij een Bai familie op bezoek en op de binnenplaats zien we een nestje met zwaluwen.

video
play-sharp-fill

 

9 mei 2013: Als we later op de dag in Lijiang aankomen, waar het tropisch warm (30+) zou moeten zijn, blijkt het tot onze teleurstelling koud en nat.

video
play-sharp-fill

 

11 mei 2013: Het is een hele klim naar beneden de Tijgersprongkloof (500 treden), maar dan kan je onderaan wel dit soort mooie filmpjes maken voor dat je de 500 treden weer op moet.

video
play-sharp-fill

 

12 mei 2013: We bezoeken een tempel met veel vrije loslopende dieren, maar deze hanen blijken niet echt gezellig samen van hun vrijheid te kunnen genieten.

video
play-sharp-fill

 

14 mei 2013: In het Bamboo park in Chengdu zien we een aantal (voornamelijk wat oudere) mensen “spelen” met een soort Diabolo’s. Af en toe gaat dat met flinke snelheden en capriolen.

video
play-sharp-fill

 

15 mei 2013: Een van de hoogtepunten van de reis; de Panda’s in de Chengdu Panda Base.

video
play-sharp-fill