2008 Thailand

Van 30 december 2007 tot en met 18 januari 2008 heb ik de 22-daagse rondreis Emerald door Thailand gedaan via Fox vakanties. De reis begon in Bangkok en misschien heb ik teveel van de slechte delen gezien, maar ik vond het een smerige, veel te drukke stad. De boottochtjes over de Chao Praya rivier en de “klongs” waren wel interessant en de fietstocht was best leuk, maar bij het gewoon rondlopen in de stad struikel je overal over het vuil, het stinkt en je moet je vaak door drommen mensen werken. Nieuwjaar vieren hier was ook een vreemde ervaring, omdat het hier helemaal niet leeft. Om 02:00u was alles al dicht en waren de straten nagenoeg verlaten. Uiteraard bezochten we in Bangkok ook het Koninklijk Paleis en de Wat Arun tempel.

We vertrokken uit Bangkok en bezochten we de min of meer verplichte nummers, de drijvende markt en de River Kwai. Het jungle hotel op deze rivier was ook wel een aparte belevenis, en de bar bij dit hotel was heel erg gezellig. Onze reis ging verder langs de oude hoofdstad van Thailand waar veel oude tempels te vinden zijn en daarna door naar Chiang Rai. Uiteraard worden overal weer tempels bezocht, waaronder de Wat Mahathat. Bij Chiang Rai maakten we nog een boottocht over de Mekong rivier bij de Gouden Driehoek. De volgende plaats die we bezochten was Chiang Mai, bekend om het vele handwerk waaronder beschilderde stoffen (veel parasollen) mooie zijde en sieraden. Hier bezochten we ook een olifanten trainingscentrum waar de olifanten een soort show opvoerden (beetje genant was het wel). Daarna hebben we eerst een stukje op de olifanten rondgereden en zijn we vervolgens op vlotten het riviertje afgezakt. In Chiang Mai hebben zijn we ook nog naar een Thaise massage salon gegaan. Het gaat daar niet zachzinnig aan toe, die dames hebben verassend veel kracht en je wordt gewoonweg gekraakt! Vanuit Chiang Mai hebben we ook nog de Karen stammen bezocht, veelal vluchtelingen uit Myanmar. Als laatste stad in het noorden bezochten we Mae Hong Son, een plaats waar de Chinese invloeden heel erg duidelijk merkbaar zijn. Hier brachten we ook een bezoek aan de langnekstammen (en ook dit was wel weer een beetje genante vertoning hoe dit toeristisch wordt uitgebuit).

Terug in Chiang Mai stapten we in de nachttrein die ons weer naar Bangkok bracht. Ook in deze nachttrein werd het weer erg gezellig, in een restauratiewagon waar de polonaise werd gedaan… 2 stappen vooruit, omdraaien, weer 2 stappen, etc. Meer ruimte was er namelijk niet. Vanuit Bangkok reden we naar Hua Hin waar we nog een paar dagen heerlijk aan het strand konden bijkomen van de drukke reis.

Foto's Foto’s Filmpjes Filmpjes