2016 Ecuador – Galapagos Filmpjes

8 mei 2016: Moederdag in Peru gaat toch heel anders dan in Nederland, ze maken er hier een groot feest van. Op dit plein staat jong en oud door elkaar te hossen terwijl op twee podia afwisselend een band staat te spelen. Er wordt ook flink gedronken, veel van de Peruanen in dit filmpje hebben hem al behoorlijk zitten (en dan is het pas een uur of 4 in de middag).

video
play-sharp-fill

 

10 mei 2016: In het stukje Ecuador aan de rand van de Amazone bezoeken we een dorpje van de Quechua stam waar de kinderen een dansje voor ons opvoeren. Daarvoor moesten ze zich wel omkleden natuurlijk, want de kinderen lopen hier echt niet in rond normaal, dan hebben ze gewoon een t-shirt en een broek aan. Beetje te ‘tourist trap’ voor mijn smaak… want natuurlijk zijn er aan het eind van het bezoek weer prullaria te koop.

video
play-sharp-fill

 

11 mei 2016: Bij een ravijn hebben ze diverse attracties, zoals een zip-line, een kabelbaan, maar ook deze schommel waarop je vanaf de rand van het ravijn me je schommel over de diepte heen schommelt. Twee van mijn reisgenoten (Ferry en Rianne) durven het aan.

video
play-sharp-fill

 

15 mei 2016: We hebben een trip met de “Devil’s Nose Train” die langs de bergwanden langzaam, soms zig-zaggend, ongeveer 500 meter afdaalt in een ritje van maar 12 kilometer. Het uitzicht vanuit de trein is vaak fenomenaal.

video
play-sharp-fill

 

18 mei 2016: Bij een bezoekje aan Isla de la Plata, vlak voor de kust van Ecuador bij Puerto Lopez, zien we heel veel vogels. Waaronder deze Blauwvoetgenten (in het Engels heten deze “Blue Footed Boobies”, vandaar dat de toeristenwinkels hier bezaaid liggen met shirts met de tekst “I Love Boobies” :)). Deze vogels zijn geheel niet bang voor mensen en blijven rustig doorgaan met hun paringsrituelen terwijl wij er vlak naast staan.

video
play-sharp-fill

 

20 mei 2016: Op Isla Santa Cruz (Galapagos) komen we deze grote jongens tegen.

video
play-sharp-fill

 

20 mei 2016: In de haven van Puerto Ayora moeten de vissers die hun vis schoon staan te maken goed opletten, want voor je het weet gaat een pelikaan er met je vangst vandoor.

video
play-sharp-fill

 

21 mei 2016: Op de dagtrip naar Bartolomé worden we regelmatig begeleid door fregatvogels en genten. Prachtig om te zien hoe die de hele tijd proberen precies boven de boot te blijven zweven.

video
play-sharp-fill

 

21 mei 2016: Ook een dolfijn zwemt een stukje mee voor onze boeg op weg naar Bartolomé.

video
play-sharp-fill

 

23 mei 2016: Ik lig nog geen minuut in het water bij Kicker Rock, ik kijk naar beneden en dan zie ik dit…

video
play-sharp-fill

 

23 mei 2016: Maar bij Kicker Rock zie je nog veel meer… vooral veel haaien dus, hele groepen soms. Maar ook hele scholen manta’s. Deze filmpjes zijn door een van de gidsen gemaakt met een GoPro. Prachtige beelden, ik denk dat ik ook maar eens zo’n ding moet aanschaffen.

video
play-sharp-fill

 

23 mei 2016: Als bonus op onze dagexcursie naar Kicker Rock zien we nog een walvis (een bultrug om precies te zijn). En met een beetje geluk heb ik deze ook nog op beeld gekregen.

video
play-sharp-fill

 

23 mei 2016: De grote trekpleister van Puerto Moreno is het strand dat letterlijk bezaaid is met zeeleeuwen. Erg leuk dat je daar zo tussen kan lopen. Wel een beetje oppassen af en toe, het blijven wilde dieren en met hele scherpe tanden!

video
play-sharp-fill