2017 Zijderoute Filmpjes

24 april 2017: In Ashgabat (Turkmenistan) zijn ze niet alleen gek op marmer en beelden, maar ook allerlei soorten water ornamenten kom je tegen bij de grootste megalomane gebouwen… zoals deze twee bijvoorbeeld.

video
play-sharp-fill

 

27 april 2017: Khiva (Oezbekistan), een van de mooi gerestaureerde oude steden langs de zijderoute. Vanaf de muur die de oude stad omsluit kan je prachtige foto’s maken, maar een filmpje is natuurlijk ook leuk.

video
play-sharp-fill

 

1 mei 2017: Het Registanplein in Samarkand (Oezbekistan) is absoluut een van de hoogtepunten in een reis langs de zijderoute. Ook in de avond is het er mooi als het sfeervol verlicht is. De lichtshow rond 10 uur kan niet iedereen bekoren, is vond het best mooi.

video
play-sharp-fill

 

3 mei 2017: Op de vlaktes aan de voet van het Tian Shan gebergte in natuurreservaat Aksu Zhabagly (Kazachstan) lopen grote groepen paarden min of meer vrij rond. Erg imposant om zo’n kudde langs te zien komen.

video
play-sharp-fill

 

7 mei 2017: In Kirgizie is het jagen met valken nog een behoorlijk serieuze sport. Maar voor de toeristen zijn de valkeniers natuurlijk ook wel bereid even een show weg te geven.

video
play-sharp-fill

 

9 mei 2017: In de omgeving van Karakol (Kirgizie) kun je prachtige wandelingen maken. Tijdens onze wandeling heb ik deze opnames gemaakt.

video
play-sharp-fill