Luca en Pisa

We gingen vandaag naar Lucca en
en Pisa. Het vertrek was weer een half uurtje vroeger dan gisteren, dus vroeg uit de veren. In een kleine 3 kwartier rijden we naar Lucca waar zo op het eerste gezicht alles dicht lijkt, het is immers maandagochtend. Gelukkig valt dat toch wel mee.

We hebben ook nu weer een stadsgids en deze is gewoon een Nederlandse, genaamd Ria. Zij neemt ons mee op de fiets door de stad Lucca en we beginnen met een stukje over de stadsmuur. Dit is ooit zelfs gewoon een doorgaande weg geweest op deze muur. De muur en het groene stuk er omheen behoren tegenwoordig tot een park, blijkbaar zo ingesteld door de zus van Napoleon. We rijden verder de stad in onder andere langs het huis van Pucchini die hier is geboren. De stad is tegenwoordig ook bekend van de Bertolli. We fietsen ook nog langs het paleis van de zus van Napoleon en langs diverse andere bezienswaardigheden. Na anderhalf uur vinden we het genoeg, halen nog een bak koffie en gaan dan de bus weer in.

Een uurtje later komen we in Pisa aan waar we eerst een vroege lunch nemen. Daarna hebben we weer ruim een uur vrije tijd om foto’s te maken van de kathedraal, het doopgebouw (want ongedoopt mocht je in vroeger tijden de kerk niet in) en natuurlijk de beroemde scheve toren. Vervolgens heeft Fabiena geregeld dat we met een soort toeristentreintje een rondrit door de stad maken. Want Pisa heeft veel meer te bieden dan die scheve toren, in de middeleeuwen was het namelijk een van de vier grote zeemachten samen Genua, Venetië en Amalfi. We zien dus best veel bijzonders in deze stad. Na de rondrit duiken we dus bus in want we moeten nog zo’n 5 uur rijden voordat we in hotel Belvedere aankomen. Dis is echt een prima hotel waar we na het eten ook zowaar met een paar mensen nog tot 11 uur buiten wat blijven drinken. Niet zo slim want morgen wordt in. Rome een zware dag.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag