2014 Australie

Van 19 maart tot en met 17 april 2014 heb ik de 30-daagse rondreis Australie gedaan via Djoser. De reis begon in Sydney waar we twee volle dagen hadden om de stad te bekijken met onder andere de Opera House, Harbour Bridge, Cockle Bay, The Rocks en Darling Harbour. Daarna een dag in de Blue Mountains met een mooie hike en via de Abercrombie Caves een dag in de hoofdstad Canberra. Heel anders is Beechworth de volgende dag, een leuk stadje met een soort wild-west sfeer. Daarna naar Melbourne waar we 2 nachten verbleven. We vervolgenden de reis langs de Great Ocean Road waar we natuurlijk de 12 Apostelen gingen bekijken voordat we in Warrnambool aankwamen. De volgende dag een stop in een park waar we koala’s, kangaroes en emoes konden spotten en een mooie route langs de kust tot in Robe.

Vanuit Robe reden we naar Adelaide met onderweg stops in Coorong National Park. In Adelaide hadden we weer een hele vrije dag en bezochten we onder andere het South Australian Museum en de botanic gardens. De dag daarna stopten we eerst bij de Jacobs Creek wijngaard en reden dan door naar onze eerste overnachting in tentjes bij Wilpena in Flinders Ranges National Park waar we ook voor het eerst kennis maakten met de vele, vele irritante vliegen. Na een mooie hike gingen we de volgende dag helaas niet door naar Marree vanwege de regen (wegen afgesloten) maar zetten we de tentjes op bij Quorn na een bezoek aan Wilpena Pond. Een dag later reden we door naar Coober Pedy, het opaalmijn stadje waar we ondergronds sliepen. Hier bezochten we ook een mijn met een compleet huis ondergronds. Vanuit Coober Pedy gingen we naar Kings Canyon en dus weer de tentjes in (die zeker in de regen niet helemaal comfortabel waren). Ook hier hadden we weer een mooie hike in Watarrka National Park voordat we naar Uluru gingen.

En dan eindelijk Uluru (Ayers Rock) in het centrum van de outback 2 nachten op de camping. Het weer zat niet mee maar het blijft toch heel mooi. We zijn om de rots heengereden en hier en daar een korte wandeling gemaakt. Na Uluru brachten we een kort bezoek aan Alice Springs (inclusief Flying Doctors) waar we in de nachttrein The Ghan stappen die ons in 15 uur zo’n 1200 kilometer noordelijker bracht (we hadden er dan al 5800 kilometer in de bus op zitten). In Katherine werden we opgepikt en naar Kakadu National Park gereden. Na een boottocht over de rivieren daar reden we de volgende dag naar Darwin. In Darwin zouden we 2 nachten blijven maar dat werden er 4 omdat er een klasse 5 cycloon richting de noordwestelijke kust kwam waar wij naartoe zouden gaan. Helaas hadden we daardoor in Cairns maar 2 hele dagen in plaats van 4 en dat is daar wel wat krap want in Cairns kan je echt wel een week besteden. Nadat we in Cairns een dag naar het Wooroonooran National Park en een dag op het Great Barrier Reef waren geweest zat de vakantie er helaas op.

Reisverslag Reisverslag Foto's Foto’s Filmpjes Filmpjes

De route die we gevolgd hebben is hieronder te zien en je kunt er ook op inzoomen (vastgelegd met mijn GPS recorder).