2013 Japan

Van 8 tot en met 22 september 2013 heb ik de 15-daagse rondreis Japan: Het land van de rijzende zon gedaan via Shoestring. De reis begon in Fukuoka, een moderne stad waar al gelijk duidelijk werd dat een deel van het Japanse leven zich ondergronds afspeelt in de metro’s maar ook in complete winkelstraten die onder de straten zijn aangelegd. We vervolgen de reis naar het heilige eiland Miyajima en verblijven de nacht in een Ryokan (traditionele Japanse herberg). De volgende dag maakten we daar nog een mooie wandeling en bezochten Hiroshima, in mijn ogen het meest indrukwekkende deel van deze reis. Na dit bezoek reden we door naar Kurashiki.

De volgende dag maakten we een uitstapje naar Soya waar we gingen fietsen over de Kibi vlakte. De dag erna was nog de mogelijkheid voor een excursie naar Naoshima maar die heb ik overgeslagen en in plaats daarvan ben ik met een paar reisgenoten Kurashiki gaan bekijken. De volgende bestemming was Kyoto maar onderweg maakte we nog een stop bij het Himeji Castle en – als bonus – een stop in Kishiwada waar het Danjiri Matsuri festival in volle gang was.

In Kyoto verbleven we een paar dagen en bezochtte vele tempels en kastelen. Ook maakten we nog een uitstapje naar de oude hoofdstad Nara. We eindigen de reis in Tokio waar sommige met de hoge-snelheidstrein Shinkansen naartoe reden, ik ging zelf met een aantal reisgenoten met de uiterst luxe highway bus. In Tokio bezochten we nog diverse bezienswaardigheden met de metro, de beste manier om door deze stad te komen. Ook hier blijkt weer hoeveel er onder de grond te vinden is, je kan soms zelfs van het ene naar het andere metro station ondergronds doorlopen. Vanuit Tokio vlogen we op 21/22 september weer terug naar Nederland.

Reisverslag Reisverslag Foto's Foto’s Filmpjes Filmpjes

De route die we gevolgd hebben is hieronder te zien en je kunt er ook op inzoomen (vastgelegd met mijn GPS recorder).