Trebinje – Mostar

De eerste nacht van de reis is altijd een beetje onrustig en deze keer is geen uitzondering. Het rumoer buiten hielp ook niet en het kostte me wel even om de slaap te vatten gisteravond. Maar uiteindelijk wel in slaap gevallen en tot 5 uur goed geslapen. Daarna nog wat liggen draaien en om 7 uur mijn bed uitgekomen. Rond 8 uur aangeschoven bij het ontbijt en 5 voor 9 vetrekken we voor de stadstour.

in de ochtend dus een stadstour in Trebinje, de gids is echter slecht te verstaan en heel groot is het ook niet. We sluiten af met een terrasje voordat we om half 12 naar het hotel teruglopen, de koffers pakken en op weg gaan naar Mostar. Maar eerst hebben we nog een stop bij het Tvrdos klooster dat 10 minuten van Trebinje ligt. Daar kunnen de liefhebbers ook nog wijn proeven voordat we onze weg vervolgen. Na dik anderhalf uur rijden stoppen we ergens voor broodjes die we onderweg al besteld hadden. Het was de bedoeling die op te pikken en door te rijden, maar omdat het allemaal toch weer chaotisch verloopt eten we de broodjes daar toch op voordat we rond 10 voor 3 doorrijden.

Iets over 4 uur checken we in bij het Victoria hotel, prima modern hotel met ruime kamers en een hele grote badkamer. Snel weer even de spullen in de kamer want om half 5 vertrekken we voor de stadstour van Mostar. Deze gids is stukken beter, goed te verstaan, maakt veel grapjes en er is hier ook wel wat meer te vertellen. Eerst bezoeken we een mooi bewaard gebleven Turks huis uit de Ottomaanse tijd en daar een een stuk van de oude stad en een moskee. Vanaf het terras van de moskee hebben we ook mooi zicht op de beroemde Stari Most brug. De brug stamt uit de 16e eeuw maar is in de oorlog in 1993 verwoest. In 2001 is begonnen met de herbouw en dat was in 2004 afgerond. Wij sluiten onze stadstour af op de brug en gaan daarna op zoek naar een restaurantje.

Ik vind met Ali en Ido een terras met mooi uitzicht op de brug waar we weer heerlijk eten. En ook weer heel goedkoop, 13 euro per persoon moeten we afrekenen. Het wordt inmiddels wel wat fris dus lopen we terug naar het hotel. Onderweg pikken we nog een paar andere reisgenoten op. Vanaf het hotel loop ik nog even door naar een supermarktje voor een fles water en daarna ben ik ruim op tijd in mijn kamer om op mijn gemak naar de F1 rond te kijken en een stukje blog te schrijven.

Route van vandaag

Foto’s van deze dag