Vesuvius

We verlaten vandaag Napels en ik neem met plezier afscheid van dit hotel met zijn micro douche en zijn 50-60 traptreden om alleen al bij de receptie te komen. Eerst nog even een lekker ontbijtje, want dat is wel prima hier, en dan de bus in naar de Vesuvius!

De Vesuvius is de laatste vulkaan op Europees vasteland die tot uitbarsting is gekomen, in 1944. De vulkaan is momenteel 1281 meter hoog maar was nog veel en veel groter voor de grote uitbarsting in het jaar 79 waarbij diverse steden verwoest werden, waaronder Pompeï waar we gisteren waren. Wij gaan vandaag een wandeling maken langs de kraterrand. Met bus gaan we eerst omhoog en de laatste 20-25 minuten moeten we omhoog lopen. Helaas ligt de top in de wolken dus we zien niets van de krater als we wandelen op de heenweg. Aan het einde van de wandeling vallen er ook nog een paar druppels, maan dan breekt het ineens helemaal open en hebben een schitterend uitzicht aan een kant op de vallei waar Pompeï ligt en aan de andere kant in de krater.

Volgens gids is dit eigenlijk een nieuwe vulkaan die boven op de oude ‘gegroeid’ is. Als je bovenop bij de kraterrand staat zie je verderop ook een bergrug wat dus eigenlijk de overgebleven kraterrand is van de oude vulkaan het totaal heeft een doorsnee van 7 kilometer. De afdaling terug was weer een marteling voor mijn tenen, morgen maar een dagje niet wandelen denk ik. We rijden in de bus door naar Minori, een kleine 2 uur door bergachtige landschap. Minori is een klein dorpje aan de Amalfikust waar we ook weer drie nachten verblijven. Oorspronkelijk zouden we in Scala overnachten, iets hoger in de bergen. We verblijven in Hotel Santa Lucia, een 4 sterren hotel blijkbaar (hoewel ik dat er niet echt aan af zie). Ik heb weer een vrij kleine kamer met eenpersoonsbed maar wel een veel betere badkamer met heerlijke regendouche.

We gaan met een groepje nog op zoek naar een late lunch en komen in een restaurant waar we 2 hele grote pizza’s bestellen met 9 personen. Allemaal een paar stukken en deze zijn heerlijk. De prijzen zijn hier wel even wat anders dan in Napels, alles kost minimaal het dubbele. Maar dat heb je nu eenmaal in dit soort toeristische gebieden. We lopen daarna nog even rond en moeten weer een keer schuilen voor zo’n plotselinge stortbui. In de avond eten we in het hotel zelf, want het diner is vandaag inclusief. Het valt echter wel een beetje tegen, weinig keuze en wat er op tafel komt wordt niemand enthousiast van.

Route van vandaag (eerste stukje mist)

Foto’s van deze dag