Pylos

Eigenlijk heeft Djoser vandaag ingepland als een rustdag maar uiteraard gaan wij ons daar niet aan houden. Wel is de ochtend zonder programma maar dat wordt opgevuld door eerst de was te verzamelen en weg te brengen en daarna doe ik een poging om de zolen van mijn schoenen te plakken met de bizon reparatie lijm die ik al had meegenomen en met de duct tape die ik van Marja had gekregen.

Na de lunch vertrekken we om 15:00 uur met de bus met de gehele groep eerst naar het Methony kasteel. Wederom een mooi kasteel waar we een tijdje rondslenteren. Vlakbij is nog een strandje waar enkele reisgenoten nog een duik nemen voordat we weer in de bus stappen en doorrijden naar Finikounda voor een strandbezoek. In plaats van hier rustig te zitten op het terras besloten we in een kleine groepje door te lopen naar het stille strand.

Dat was dus niet zo’n succes, ten eerste was het korte wandelingetje onverwacht pittig omdat we over een forse bult moesten, en daar bovenop was het bij het stille strand heel erg saai. Er waren alleen wat mannen aan het werk, maar geen terrasjes, geen schaduwplekken en heel erg heet. Uiteindelijk zijn we van armoede toch maar weer teruggelopen naar de terrassen waar de rest van de groep zit en daar nog wat gedronken voordat we alweer terug moesten.

Terug in het hotel weer even douchen en om 8 uur gaan we weer eten, nu bij een restaurant dat Gordana heeft uitgezocht speciaal omdat daar Moussaka met zeevruchten op het menu staat. Toen ze wilde bestellen bleek dat echter uitverkocht. Ze hebben hier cocktails en dus bestel ik er een aan het einde van het diner. Iets met rum en ananas en nog iets anders, het blijkt een fel blauw drankje te zijn en veel te zoet.

Op het centrale plein nemen we met een klein groepje nog een afzakkertje, wederom cocktails, maar die blijken wel vrij duur hier, 10-11 euro per stuk. Dan blijf je niet echt hangen voor nog een drankje. Dus tegen 12 uur lopen we weer terug naar het hotel.

Route van vandaag

Foto’s van deze dag