Pylos – Mystras

We reizen vandaag weer verder en gaan naar Mystras. Eerst nog even de gewassen kleding weer netjes inpakken, genieten van het prima ontbijt hier en dan verlaten we dit hotel helaas weer. Het was veruit het beste hotel van deze reis tot nu toe.

We gaan dus naar Mystras, dat op een steenworp afstand ligt van Sparta. Maar van het oude Sparta is niets zichtbaar meer over. Mystras is een verlaten spookstad uit de byzantijnse tijd (12e eeuw) gebouwd tegen de berghelling en waar alleen de kloosters nog van gebruikt worden. We worden ergens halverwege, met de bus afgezet en moeten in de hitte dus eerst helemaal naar boven lopen, naar het oudste kasteel. Gelukkig staat er her en der een briesje. Onderweg naar beneden komen we langs een groot klooster maar dat zij ze aan het renoveren dus we mogen er niet in. We lopen dus door de paadjes verder en helaas valt de zool weer van mijn schoen, die lijm werkt dus niet. Ik loop de rest dan ook verder op de schoen zonder de zool. Dat gaat nog best prima, ik heb alleen geen grip op de gladde stukken dus een beetje oppassen.

Bij het kleinere klooster kunnen we de waterflessen vullen en dat was ook wel nodig met deze warmte. Het is een mooie site met veel bloemen en er lopen hier ook weer veel katten rond. Ik zie een andere toerist iets eetbaars openen en binnen seconden stonden er 5 katten omheen. Er is even verwarring welke route gevolgd moet worden dus splitst de groep zich een beetje. Uiteindelijk blijken een aantal paden gewoon op dezelfde plek uit te komen. Aan het einde gaan we nog wat (laat) lunchen en dan rijden we door naar het Byzantion hotel in het moderne Mystras.

Prima hotel weer en een van de weinige in de reis met een zwembad. Na even opfrissen verzamelen we hier voor een drankje, gaat de muziek aan en kunnen een aantal reisgenoten losgaan. Of de andere gasten in het hotel het konden waarderen is maar de vraag… Tegen 7 uur is het over met de pret, nog even douchen voordat ik met een klein groepje nog wat ga eten in het hele kleine dorpje (niet veel keuze hier), we nemen nog een drankje en gaan dan naar bed.

Route van vandaag

Foto’s van deze dag