Mystras – Mycene – Nauplion

We vertrekken weer uit Mystras vandaag en het is weer op een prima tijdstip. Bij andere reizen was ik gewend dat er meerdere dagen waren dat je om 8 uur of vroeger vertrekt, hier is 8 uur vertrek al een uitzondering. Dat is toch een stuk rustiger wakker worden en ontbijten.

We rijden vandaag eerst in een uurtje of twee naar Mycene waar we een tijdje kunnen rondlopen op de archeologische site van de koningsburcht. Blijkbaar is de leeuwenpoort het meest beroemd van deze site, maar ik vond het persoonlijk nou niet bepaald indrukwekkend. Een poort met een steen er boven waarom 2 leeuwen afgebeeld staan waarvan de koppen verdwenen zijn. Het is vooral indrukwekkend dat er nog overblijfselen zijn omdat dit dus allemaal blijkbaar gebouwd is in de 1400-1200 BC en dus al zo’n 3200-3400 jaar oud is. Na het bezoek aan deze site rijden we een klein stukje door en stoppen nog bij de Treasury of Atreus. Dit is een van de schachtgraven waarvan sommige nog honderden jaren ouder zijn dan de burcht. Deze is uit 1500-1400 BC en het is een soort conisch gebouw, een soort van piramide aan de binnenkant. 

We vervolgen onze route en na een koffiestop rijden we naar het slot van Tiryns. Ook dit dateert uit 1400 BC maar er zijn hier al sporen gevonden van bewoning voor 2000 BC. Wat er hier voornamelijk overgebleven is, is de buitenmuur van het complex. Bovenop is niet veel meer te zien. Na een wandeling over de site rijden we door naar Nauplion waar we inchecken bij hotel Nafplia. Zoals gewoonlijk deze reis weer een vrij matig middenklasse hotel. Ik ga gelijk even wat geld pinnen en even bij de supermarkt langs voordat ik de mannen weer opzoek die al op een terrasje zitten. 

Als ik even later mijn camera uit mijn tasje wil pakken blijkt dat alleen het lege hoesje in mijn tas zit. Ik loop nog een keer terug naar het hotel maar daar kan ik hem ook nergens vinden. Ik heb er bij Tiryns nog foto’s mee gemaakt dus mijn conclusie is dat hij in de bus moet liggen want daar heb ik hem ook nog in mijn handen gehad. Marja probeert de buschauffeur te bellen maar krijgt hem niet te pakken. De foto’s die ik heb van het boottochtje rond het slot dat op het eilandje staat in de baai zijn allemaal met mijn telefoon gemaakt. We spreken af voor het eten in een klein smal straatje waar een deel overdekt is met een bloemenzee. Leuk plekje, alleen jammer dat er telkens mensen langslopen die ook nog uitgebreid foto’s staan te nemen van die bloemen. Na het eten doen we met een groepje nog een drankje voordat we terug gaan naar het hotel.

 

Route van vandaag

Foto’s van deze dag