Amsterdam – Athene

Vandaag was de start van mijn 18 daagse reis naar Griekenland. De planning was gelukkig heel relaxed, mijn vlucht HV6865 stond gepland voor vertrek om 15:40u. Dus zeker met de drukte op Schiphol is het wel lekker dat je dan niet al heel vroeg vertrekt. Ik had toch wel wat meer marge genomen dan normaal dus om 12 uur trok ik de deur achter me dicht.

Op Schiphol was het best wel druk (niet overdreven) maar het liep goed door. Dus ik stond alsnog binnen een half uurtje binnen en ging eerst even wat lunchen. Ik had toen al een berichtje binnen dat de vlucht niet door Transavia zelf gedaan zou worden maar dat het was uitbesteed aan Fly2sky, een of andere Bulgaarse maatschappij. Terwijl ik mijn broodje naar binnen aan het werken ben komt het bericht binnen dat de vlucht vertraagd is. Nieuwe vertrektijd 17:00u, een kleine anderhalf uur later dus. Het werd uiteindelijk al tot dik na 17:00u voordat we konden boarden. In het vliegtuig was mijn stoel die ik met extra beenruimte had geboekt in dit andere vliegtuig dus een gewone rij. Gelukkig werden de andere 2 mensen in mijn verplaatst zodat ik 3 stoelen voor mezelf had.

Door de drukte op Schiphol moesten we wachten op een nieuw vertrekslot en terwijl we staan te wachten wordt een persoon die schuin achter me zat gebeld over een verdrietige familiegebeurtenis en die moesten halsoverkop het vliegtuig weer verlaten. Dat kostte ook allemaal weer tijd inclusief een safety check waarbij iedereen zijn handbagage moest identificeren. Het was 19:40u toen het vliegtuig eindelijk richting startbaan vertrok. Precies 4 uur later dan gepland dus. Het hele schema in de war want de planning was eigenlijk rond half 8 aan te komen in Athene, in te checken in het hotel en dan wat te gaan eten. Maar nu stonden we pas kwart voor 12 op het vliegveld (Griekse tijd) en pas tegen 1 uur bij het Golden City hotel. Een typisch zakelijk stadshotel maar het ligt niet in een beste buurt.

We zijn nog ergens een broodje gaan halen (gelukkig een 7×24 zaakje daar) en daar werd ook nog een fles wijn gescoord. Daarna met een groepje nog even blijven hangen en uiteindelijk lag ik pas om 4 uur in mijn bed. De volgende dag was afgesproken om 09:30 te gaan wandelen en dus een korte nachtje.

Route van vandaag

Foto’s van deze dag