Tallinn

We hebben vandaag de hele dag voor Tallinn en na een heerlijk ontbijtje ga ik op pad. Ik loop eerst naar de haven want ik had gisteren vanaf het uitzichtpunt de cruise schepen zien liggen. Maar die waren natuurlijk weer uitgevaren en de nieuwe waren nog niet gearriveerd. Ik vind bij de haven nog wel het monument voor de MS Estonia, de ferry die hier in 1994 verging en 852 slachtoffers eiste.

Ik loop vervolgens naar het maritiem museum van Estland maar ik ben te vroeg. Het gaat pas om 10 uur open. Dus loop ik eerst maar eens terug naar het hotel om mijn bril te halen, dat is toch wel handig met sightseeing. Omdat veel dingen nog dicht zijn besluit ik eerst naar het Kadriorg park te lopen waar ook het paleis staat. Dat viel dus wel even tegen qua afstand want dat was toch bijna 3 kilometer van de oude stad. En die moest ik daarna natuurlijk ook weer teruglopen. Dus zo rond half een loop ik de oude stad wer binnen en ga eerst even een hapje eten.

Na de lunch ga ik weer terug naar het maritiem museum dat nu wel open is. Er wordt streng gecontroleerd en alleen met een vaccinatie bewijs of recente testuitslag mag je naar binnen. Het museum is in een oude toren van de stadsmuur en erg mooi aangelegd. In de kelder begint het met de oudste boten en daarboven de verdiepingen met achtereenvolgens zeilboten, stoomboten en motorboten. Ook veel oude originele onderdelen uit elke periode, interactieve demonstraties en speeltuigen voor de kinderen. Leuke opzet.

Na het museum loop ik nog een keer naar de andere kant van de oude stad, daar waren we gisteren nog niet geweest. Ik maak daar nog wat foto’s van een paar kerken, een monument maar geen idee waar precies voor, uit de jaartallen 1918-1920 leid ik af dat het iets met de 1e wereldoorlog is. Vervolgens loop ik nog langs het Toompea kasteel en uiteindelijk weer naar het Town Hall Square in het centrum van de oude stad omdat ik daar een ijssalon had gezien. Met een heerlijk ijsje loop ik terug naar het hotel. Het is pad 4 uur maar ik ben er klaar mee. Mijn stappenteller geeft 27.908 aan (18,7 kilometer), ik vind het genoeg.

In mijn kamer werk ik alvast mijn blog bij want vanavond moeten we vroeg naar bed. Morgen vertrekken we om half zes. Ik ga daarna nog even douchen en om 7 uur vertrekken we voor het diner. Ook dat was weer top, nog niet echt tegenvallend eten gehad in deze landen. Half 10 zijn we terug bij het hotel en duik ik snel mijn bed in.

Route van vandaag

Foto’s van deze dag