Riga

Het ontbijt in dit hotel is gemixt, je kan hier wel zelf je koffie, sapje, toetjes en fruit, brood, etc pakken, maar alleen voor het beleg moet je in de rij zodat personeel dat op je bord kan leggen. Beetje raar want bijvoorbeeld bij het brood moet je toch ook met je vingers de boterham uit de stapel pakken. Na het ontbijt hebben we de hele dag om Riga te ontdekken.

We gaan met de reisleidster op pad die ons in de ochtend langs een aantal van de belangrijkste bezienswaardigheden zal leiden. Een aantal kerken en vooral veel oude gebouwen, onder andere de drie broers die tot de oudste in Riga behoren. Als we onderweg stoppen voor een bak koffie ga ik even snel heb een weer naar het hotel want de korte broek die ik had aangetrokken was deze ochtend toch nog wat te positief ingesteld. We lopen daarna nog langs het theater en dan door een straat met allemaal grote statige gebouwen waarvan de meeste herstarten zijn. Er staan er nog een paar tussen die nog wel een opknapbeurt kunnen gebruiken.
Uiteindelijk gaan we ergens lunchen, buiten, en net op dat moment komen er wat druppels naar beneden. Gelukkig niet veel dus weer kunnen gewoon door eten. De groep breekt op en ik loop eerst een flink stuk richting het nationaal museum. Daar zijn ze echter aan het verbouwen. Dus loop ik door naar de Letse Academy of Sciences, een potsierlijk gebouw dat ooit door de Russen is geschonken. Je kan hier echter naar boven waar je vanaf het terras een mooi 360 graden overzicht van Riga hebt. Er staat hier ook nog een stel bruiloft foto’s te maken. Als ik zelf genoeg foto’s heb loop ik nog door de enorme markt die onder andere in 4 oude Zeppelin hangars is gevestigd. Een van die hallen staat vol met vis dus daar was ik snel weg met die lucht. Dan ben ik het ook wel zat en tegen 5 uur loop ik terug naar het hotel.

Na een korte douche in dat kleine hokje werk ik nog even wat dingen bij voor mij blog. Rond kwart voor 8 ga ik nog wat eten met een paar reisgenoten en omdat we morgen vroeg vertrekken (8 uur) slaan we het drankje maar over. Dus om half 11 duik ik mijn kamer in. Even alles klaarzetten en dan snel mijn bedje in.

Route van vandaag

Foto’s van deze dag