Naar Tallinn

Na weer een prima ontbijt gaan we wederom om 9 uur op pad. We verlaten Saaremaa vandaag weer en gaan op weg naar Tallinn. Maar niet voordat we onderweg op Saaremaa eerst nog een paar tussenstops maken.

De eerste stop is bij de Kaarma kerk. Het bijzondere aan deze kerk zijn de verzonken grafstenen en het feit dat in de muren van de kerk stenen zijn opgenomen met Keltische tekeningen er in gegraveerd. Blijkbaar zijn deze gewoon hergebruikt. De volgende stop is bij de meteoriet kraters bij Kaali. Er zijn totaal 9 kraters, maar de meeste zijn klein. We stoppen bij de grootste die 150 meter breed is en 6 meter diep. In het midden staat water dus het lijkt eigelijk een doodgewoon meertje. Heel bijzonder ziet het er niet uit, het verhaal maakt het de grootste bezienswaardigheid van Saaremaa.

We hebben vervolgens nog een stop bij de molens van Angla en een van deze molens is opgebouwd in Nederlandse stijl. Deze heet dan ook de Dutch Mill. Je kan hier ook in en met de trappen alle 4 verdiepingen bezoeken. Verder staat er hier nog een verzameling oude landbouwwerktuigen waaronder tractoren, ploegen en karren. Als deze ook op de foto zijn gezet is er nog tijd voor een bak koffie voordat we verder rijden. Helaas missen we net de ferry naar het vasteland en moeten we bijna een uur wachten. Op de boot kunnen we later een broodje eten zodat we niet nog meer tijd verliezen met lunchen.

Nina vertelt alvast iets over Tallinn dat gesticht is in 200 BC en ongeveer 410.000 inwoners heeft (een derde van de Estlandse bevolking). Rond half vier checken we in bij het Go Shnelli hotel en een uurtje later leidt Nina de geïnteresseerden door Tallinn. Langs de stadsmuren, door de smalle straatjes en over de leuke pleintjes en onderweg komen we nog de Nederlandse ambassade tegen en komen we langs de Alexander Nevsky kathedraal. Ook hangt er ergens een plaquette van Boris Jetlsin die hier populair is omdat hij heeft meegewerkt aan de onafhankelijkheid van Estland. Rond 6 uur is de rondleiding afgelopen en ga ik eerst op een terrasje met een klein groepje wat drinken. Daarna zoeken we een leuk restaurantje op waar we eland steak eten (erg lekker) en daarna wandelen we weer terug naar het hotel.

Route van vandaag

Foto’s van deze dag