Boot naar Helsinki, trein naar Turku

Het is een drukke reisdag vandaag en dus moeten we vroeg opstaan. We vertrekken namelijk al om 05:50u en er is geen rijd voor ontbijt. Dat zijn we hier echt gewend deze reis, tot nu toe was het allemaal heel relaxed met de vertrektijden. Gelukkig zijn er wel wat ontbijt pakketjes geregeld zodat we niet verhongeren ;-).

We gaan vandaag naar Turku, de voormalige hoofdstad van Finland. En dat wordt een reis in etappes. We worden bij het hotel opgehaald met een klein busje met aanhanger voor onze koffers. Dit busje brengt ons naar de haven waar we een grote veerboot op gaan. Dit ding heeft 10 dekken vol met allerlei type zitjes en een heleboel restaurants waaronder op ons dek bijvoorbeeld een Burger King. Deze boot brengt ons in een uurtje of twee naar Helsinki. Helaas vergeten een foto van de boot te maken. In Helsinki pakken we een tram naar het centraal station en daar stappen we anderhalf uur later op de trein naar Turku. Prima trein met vaste zitplaatsen en betere beenruimte dan in Nederland. Helaas heeft de GPS in de trein niet gewerkt.

In Turku is het nog een 700 meter door ee stad sjouwen met de koffers naar hotel Scandic Atrium. Ik ben al lang blij dat het droog is, in Helsinki regende het nog flink. Het hotel is beter dan ik op basis van de beoordelingen had verwacht. Het is inderdaad een beetje muf op de gangen maar in mijn kamer kan gewoon een raampje open en is het prima. Ik loop nog even onvoorbereid een rondje door de stad maar zie niet veel bijzonders. In het hotel ga ik maar eens op internet zoeken wat ik morgen ga doen hier en vind al een paar leuke dingen om te bezoeken.

Om 7 uur gaan we weer met het het bekende groepje wat eten. We kiezen deze keer voor een Chinees restaurant waar ik Kung Pao Chicken bestel (ook wel bekend als Gong Bao Chicken). En een paar heerlijke springroles. Daarna in het hotel nog een koffie want doet Chineze restaurant wilde al afsluiten.

Route van vandaag

Foto’s van deze dag