Naar Tierradentro

Gisteravond barstte al snel het onweer los tien ik in bed lag en het heeft de hele nacht flink door geregend. Telkens als ik even wakker werd hoorde ik het nog flink onweren en kwam het met bakken uit de hemel. Ook vanmorgen morgen regende het nog stevig. Even contact gehad met de reisleidster die in het andere hotel zit en de wandeling van vanmorgen is afgelast. We gaan nog wel naar de woestijn om toch even rond te kijken.

Iets later dan gepland om de bus bij ons hotel langs om ons op te pikken. We rijden naar de woestijn en rennen daar door de regen naar het uitzichtpunt om toch nog even een paar mooie foto’s te maken. We zien dat zelfs de geiten onder een afdakje staan te schuilen. Op het pad naar het uitzichtpunt komen we ook nog een flinke schorpioen tegen die dan ook maar op de foto moet. Foto’s gemaakt, allemaal snel de bus weer in en we gaan op weg naar Tierradentro.

Onderweg stoppen we voor de lunch bij een wegrestaurant waar ze een soort buffet hebben. Het is hier spotgoedkoop, voor een flinke kippendij met aardappels betaal ik nog geen 5 euro. De rest van de route is door een prachtig bergachtig gebied met mooie uitzichten over diepe dalen en bergruggen. Rond een uur of 4 komen we aan bij hotel El Refugio, een heel leuk hotel met zwembad. De middag is verder wat relaxen en ik ga ook nog even douchen voordat we gaan eten zodat we straks nog tijd hebben voor een drankje in de lokale bar.

Kwart voor 7 rijden we met de bus naar een lokaal restaurantje waar we al eerder telefonisch besteld hebben (er is niet veel keuze, ze hebben en vegetarisch menu en een niet-vegetarisch menu). Als we daar aankomen blijkt de stroom uitgevallen dus moeten we met kaarsen aan de gang. Halverwege de soep gaat het lucht weer aan maar net als we klaar zijn met eten gaat het weer uit. Ook bij ons hotel blijkt er geen stroom te zijn en de bar aan de overkant blijft daarom ook dicht. Net als we bedenken hoe we nu alles klaar moeten leggen gaat het licht weer aan. Iedereen snelt naar zijn kamer om ook weer dingen op te laden. Later gaat de stroom er nog een paar keer kort af, hopelijk gaat het iedereen nog lukken met opladen. Ikzelf werk nog even aan mijn blog en rond half 11 duik ik mijn bed in.

Route van vandaag

Foto’s van deze dag