Home » Madagaskar » Vertrek naar Madagaskar
May
07

Ik had gisteren een late vlucht, dus kon ik maandag nog van alles rustig afronden. De auto door de wasserette gereden. laatste restjes inpakken en opruimen, badkamer schoonmaken, douchen en daarna nog even rustig van mijn lunch genieten. Toen was ik er wel klaar mee en was het toch nog even wachten voordat ik rond 3 uur vertrok richting Schiphol.

Ruim op tijd dacht ik (mijn vlucht was gepland voor 19:15) maar toch was het al razenddruk bij de incheckbalie. Toch nog op tijd om op beide vluchten een plekje aan het gangpad te bemachtigen. In de rij kom ik al de eerste reisgenoten tegen, Sandra en Patrick. Na een hapje en een drankje gaan we naar de eerste vlucht, dat is een korte naar Istanbul waar we aankomen op een prachtig en enorm groot nieuw vliegveld. We treffen hier nog 3 reisgenoten en er is ondanks de flinke wandeling van de ene naar de andere gate toch nog tijd om wat te drinken. Onze tweede vlucht brengt ons, met een tussenstop op Mauritius, naar Antananarivo.

Net als de eerste vlucht is er niet veel beenruimte maar gelukkig is nu de stoel naast mij vrij waardoor ik wat beter kan zitten en toch nog af en toe een uurtje kan slapen. Totdat een of ander idioot mens hard gaat schreeuwen en zingen, en dat met korte tussenpozen de hele vlucht tot aan Mauritius. In Mauritius verlaat bijna iedereen het vliegtuig, we zijn nog maar met een man of 30 waarvan dus het grootste deel de Djoser groep. En kunnen we dus ook gelijk kennis maken met iedereen en met Jolanda, onze reisleidster. Na een uurtje wachten is het nog anderhalf uur vliegen en dan staan we in Madagascar.

Als we allemaal de koffers hebben en geld hebben gewisseld in dikke stapels Malagassische Aiary (in Afrikaans tempo dus dat duurt even) gaan we allemaal als miljonair richting het busje. Een klein krap busje, ik hoop dat dat niet de hele reis is. 5 minuten later staan we bij hotel Le Chat’o Park. Prima kamer, tweepersoonsbed, grote fan, maar het is niet echt heel warm dus een airco is niet nodig. Buiten is het een graad of 20.

Route van vandaag

Foto’s van deze dag

Comments are closed.