Via Ambositra naar Antsirabe

Het is vandaag weer een lange reisdag, we rijden via Ambositra naar Antisirabe. We vertrekken om 8 uur en hopen zo rond een uur on 5 in de middag aan te komen.

Onderweg zien we in het begin vooral weer berglandschappen langs trekken op weg naar Ambositra waar we gaan lunchen. Ik begin aan een spannend nieuw boek (De tiende kamer) dat ik eind van de dag half uit heb. Half 1 lunchen bij een hotel waar vreselijk toeristisch muziek en dans is. Deze stad staat bekend om de houtbewerking en dus stoppen we ook bij een winkel waar ik voor een tientje een mooi masker koop. We rijden verder en hebben nog een stop waar een brug staat die vernield is bij de verkiezingen in 2002. Daarnaast is een nieuwe brug gebouwd met geld geschonken door de Europese Unie. Langzaam rijden we ook her bergachtige landschap uit en neemt de temperatuur wat toe van 22-23 naar 25-26 graden.

Half 5 rijden we Antsirabe binnen en een later checken we in bij het Vatolahy hotel. Een leuk hotel zeker vergeleken met de afgelopen dagen. Jammer dat we hier maar 1 nacht blijven. Internet werkt hier eindelijk ook eens echt behoorlijk en niet alleen als alle anderen weg zijn. Snel douchen, nog wat drinken en 7 uur aanschuiven voor het diner. Ik had een pizza besteld in de hoop dat deze net zo goed was als die van vorige week maar dat was een teleurstelling. De bodem leek wel bladerdeeg en wat er op zat was ook niet echt erg lekker. Na het eten ga ik nog even met Suzanne en Patrick de bar in want 9 uur is wel erg vroeg nog. Maar ook de bar gaat blijkbaar om 10 uur dicht, dus kwart over 10 zit ik mijn kamer. Nog maar even mijn blog bijwerken voordat ik naar bed ga…

Route van vandaag

Foto’s van deze dag