Home » Madagaskar » Manakara, en door naar Mananjary
May
12

We mogen heerlijk uitslapen vandaag dus de wekker niet gezet er ergens rond een uur of 7 werd ik wakker. Half 8 er uit, rustig aan een rondje door het complex gelopen nu ik eindelijk een beetje kan zijn hier het in elkaar zit (gisteren in het donker leek het er doolhof) en een foto van het strand gemaakt voordat ik ging ontbijten.

Na het ontbijt een stuk over het strand gelopen en ik had het plan om over een brug het stadje in te lopen en dan over de andere brug terug. Die ene brug bleek echter niet meer aanwezig, alleen een paar pilaren restte nog. Dus toch maar naar de andere brug en een klein stukje de stad in voordat ik weer omgekeerd ben. In het hotel nog even geprobeerd mijn foto’s te uploaden maar dat trok de internet verbinding niet. Half een de koffers richting bus en om één uur vertrokken we richting Mananjary.

Het is een relatief korte rit door een mooi heuvellandschap met slingerende wegen en een chauffeur die er flink de gang in houdt. Ongeveer 3,5 uur later komen we aan bij hotel Jardin de la Mer. Het vorige hotel was al wat minder dan we gewend waren tot nu toe, dit is nog een stapje lager. Een heel simpel hokje, wanden kunnen wel weer eens een verlaagde gebruiken, simpel bed met dunne matrasjes, draadje met een spaarlamp uit het plafond (geen lampenkap), alles straalt ‘low budget’ uit. En helaas blijven we hier 2 nachten. Ondanks dat ik er hier niet heel veel vertrouwen in heb breng ik toch maar wat spullen weg om te laten wassen.

Helaas is er maar beperkt WiFi, dus blijven we verstoken van nieuws over de F1GP en het voetbal. Bij het bestellen van het eten valt wel op dat de prijzen hier hoog zijn. Voor vergelijkbare gerechten vragen ze hier zomaar 30% meer dan in het vorige hotel. Het eten is overigens wel prima. Bij het eten wordt ook de WiFi even aangezet en kunnen we even bijlezen, onder andere dat AZ gewonnen heeft van PSV waardoor Ajax zo goed als zeker kampioen is. We nemen nog een drankje voordat we gaan slapen. Helaas zat er voor het huisje naast me een hond aan een touw gebonden die flink blijft blaffen. Uiteindelijk viel ik toch in slaap….

Route van vandaag

Foto’s van deze dag

Comments are closed.