Door naar Miandrivazo

We vertrekken vandaag weer om 8 uur en het is weer een flinke reisdag. Volgens Jolanda gaan we weer laat in de middag aankomen in Miandrivazo, een vissersdorpje aan de Mahajito rivier.

Maar voordat we echt op weg gaan stoppen we bij de lokale supermarkt in Antsirabe om spullen te kopen voor de lunch. Er is namelijk geen goede lunchplek onderweg dus gaan we ergens picknicken. Sommige van ons hebben hiervoor ook al belegde broodjes van het hotel meegenomen. Ik heb zelf nog voldoende ontbijtkoek en repen dus ik heb ook niet zoveel nodig. Bij de supermarkt worden we voor de deur belaagd door verkopers van vooral kleding maar ook souvenirs en ze weten Sasja over te halen om twee kindershirtjes te kopen.

Onderweg maken we diverse fotostops en uiteraard onze lunchstop. Bij die lunchstop zien we een slang door de bosjes glijden die we ook nog een stukje volgen. Verder is het vooral staand picknicken in de schaduw van de paar bomen die hier on het heuvelachtige grasland te vinden zijn. Bij een stop na de lunch zien we mannen die in een rivier naar goud aan het zoeken zijn, blijkbaar zit dat hier ook. Rond half vier, vroeger dan verwacht, komen we in Miandrivazo aan. We verblijven hier in hotel Princesse Tsiribihina dat ruim 2 kilometer van het dorpje af ligt. En het is hier heel erg warm (30+) dus even naar het dorpje lopen zit er echt niet in.

De meeste van mijn reisgenoten zitten al snel in het kleine zwembad. Pas om 6 uur gaat de generator aan en tot die tijd is er geen internet, licht of warm water. Wel zien wel een mooie zonsondergang en zien we dat in de verte een plaatselijke stortbui naar beneden komt. 7 uur eten maar met de grote hoeveelheid insecten (vooral omdat ik recht onder een lamp blijk te zitten) zit ik niet lekker te eten. Ik vlucht dus ook al snel naar de bar. Die blijft ook niet lang open en half 10 verdwijnt iedereen naar de warme kamers (29 graden in die van mij). Ik zet de ventilator aan, probeer de klamboe aan alle kanten dicht te krijgen en ga maar een poging doen om te slapen in die hitte.

Route van vandaag

Foto’s van deze dag