Home » Madagaskar » Omgeboekt naar Madagaskar
Feb
22

Koud een week nadat ik Colombia had geboekt kreeg ik van Djoser de terugkoppeling dat de reis geannuleerd werd wegens onvoldoende boekingen. Dat was dus even flink balen! Wel gelijk begonnen met zoeken naar een alternatief en nu uiteindelijk gekozen voor de 28-daagse reis naar Madagaskar die een maandje later vertrekt. Stond al lang om mijn verlanglijstje dus achteraf helemaal niet verkeerd dat het zo gelopen is!

De reis begint in hoofdstad Antananarivo, maar na 1 nacht vliegen we al gelijk door naar het zuidwesten, naar Tulear en rijden dan naar Ranohira waar we 2 nachten verblijven en Isalo National Park bezoeken. Dan door naar Sahambavy en van daar met de trein door tropisch regenwoud naar Manakara. Vervolgens naar Mananjary en de Pangalanes, een gebied met veel kleine meertjes en dan naar Ranomafana National Park waar we weer 2 nachten verblijven. Via Ambositra gaan we verder naar Antsirabe, bekend om de thermische bronnen. De volgende stop is Miandrivazo, een vissersdorp aan de Tsiribihinarivier, gevolgd door Morondava aan de westkust. We zijn dan bijna halverwege de reis.

We rijden naar Bekopaka waar we 3 nachten blijven. Hier vandaan
bezoeken we met terreinwagens het natuurreservaat Tsingy de Bemaraha, onder andere bekend van de zandsteenformaties. Onderweg terug naar
Morondava komen we langs een groep 800 jaar oude baobab bomen. De volgende dag vliegen we weer naar Antananarivo en een dag later reizen we verder naar Andasibe waar we 2 nachten blijven en Perinet National Park bezoeken. Na een overnachting in Mahambo gaan we met de boot naar Ile Sainte Marie, een prachtig tropisch eiland waar we 3 nachten verblijven. Op de voorlaatste dag vliegen we weer naar Antananarivo waar we nog een nachtje verblijven voordat we terug naar huis vliegen.Comments are closed.