Home » Laos & Cambodja » Banteay Srey en nog veel meer tempels
Dec
05

Ook vandaag gaan we weer op pad met de elektrische auto’s van Blue Mobility en deze keer is een van onze chauffeurs ook een gids. Dus deze brengt ons niet alleen van tempel naar tempel, maar loopt ook mee om de geschiedenis te vertellen.

We rijden eerst naar de Banteay Srey tempel, die ligt helemasl aan het andere eind van het Angkor complex, een kleine 45 kilometer rijden. Met deze auto’s is dat een klein uurtje. Deze tempel staat vooral bekend om zijn prachtige details, veel mooi afgewerkte figuren die in steen zijn uitgehouwen. Aan het eind van dit bezoek gaan we even wat drinken en wordt er druk overlegd welke plekken we nog meer willen bezoeken. Ik hou me een beetje afzijdig, de mooiste tempels hebben we nu allemaal gezien en of we nu naar kleiner tempeltje X of Y gaan maakt me niet zo heel veel uit, ze zijn vast allemaal wel mooi.

De dames zijn er uit en we rijden nog heel even langs Pre Rup waar we gisteren bij zonsondergang waren, zodat we deze ook nog even in daglicht op de foto kunnen zetten. Daarna gaan we naar Ta Som, ook een prachtige tempel waar het heerlijk rustig is, weinig toeristen. Vervolgens naar Neak Pean, een klein tempeltje op een eiland met een vijver er omheen zodat je een mooie spiegeling op de foto kan zetten. Helaas was het water niet helemaal strak. Hier vlakbij haan we gelijk ook even lunchen want het is inmiddels al bijna half 2.

Na de lunch rijden we naar Preah Khan, weer een hele grote tempel die lang niet de uitstraling heeft van Angkor Wat of Angkor Thom, en die zeker ook nog niet helemaal gerestaureerd is, maar wel ook heel veel mooie details heeft in uitgehakte figuren. Onze laatste stop vandaag is bij Baksei Chamkrong, een tempel die als een piramide gebouwd is en heel veel lijkt op de Maya tempels in Tikal, aan de andere kant van de wereld. Dat is toch wel bijzonder. Rond 4 uur worden we weer bij het hotel afgeleverd. Ondanks dat ik vandaag niet echt lekker in mijn vel zat toch een prachtige dag. Er resten nog een paar uurtjes om te relaxen voordat we met z’n allen gezamenlijk gaan eten op deze laatste avond van de reis.

Om 7 uur verzamelen we voor het diner. We missen 4 mensen maar die blijken al bij het restaurant te zijn. Het is een beetje sjieker restaurant dan we gewend zijn en ik neem een beef filet die, zeker voor in een Aziatisch land, heerlijk bereid is. En nog kost het minder dan 15 euro. Daarna houdt Ruben zijn afscheidspraatje en zijn er nog een paar mooie woorden van Ben voordat de envelop met fooi aan Ruben overhandigd wordt. Na het diner ga ik met Ruben, Yvonne, Hestia, Carola en Mirjam gezellig nog wat drinken in een tentje vlak naast ons hotel. Rond 11 uur zijn we weer terug en is het bedtijd. Zeker voor de mensen die morgenochtend om 5 uur al opgehaald worden om te ballonvaren, ik kan zelf lekker uitslapen op de laatste dag.

Route van vandaag

Foto’s van deze dag

Comments are closed.