Reisdag naar Vang Vieng

Half 9 vertrekken we vandaag weer en laten we dit mooie hotel en deze leuke plaats weer achter ons. We gaan verder met de bus en in ieder geval voor vandaag is er een grote touringcar voor ons beschikbaar. Wel al een oudje, maar met 45+ zitplaatsen lekker ruim voor ons groepje van 20.

We rijden vandaag door naar Vang Vieng, een rit van een uur of 7 werd vooraf gemeld. De wegen zijn echter slechter dan verwacht en we zitten ook een paar keer ‘vast’ achter een vrachtwagen in deze bergachtige streek en daar kom je dan niet zomaar even langs. Het is wel een mooie rit vooral vanwege die bergen. Onderweg stappen we nog een keertje uit en lopen dan langs de huisjes in een dorpje langs de weg. Bij de lunchstop hebben we nog een fraai fotomoment van de eerste karstbergen waar we naartoe rijden maar dan heb je de hoogtepunten van de dag wel gehad. In de bus bespreken we ook nog de opties voor morgen. Aan de ene kant wilde ik wel gaan kajakken, maar na mijn avontuur in Nieuw-Zeeland kies ik er toch maar voor om met een bootje over de rivier naar de grotten te gaan.

Rond 6 uur komen we in Vang Vieng aan. Het hotel ligt aan de andere kant van de stad en met de bus kunnen we daar niet komen door de smalle straatjes. We stappen dus over in pick-up’s die ons en de koffers tot bij het Thavonsouk Resort brengen. Resort is een overdreven term in dit geval, een paar blokken met zeer matige kamers (vooral de badkamers zijn beneden de maat naar mijn mening) en een restaurant aan het water, meer is het niet. Voordat we de sleutels krijgen nemen we afstand van onze lokale gids, mister Lee. Die gaat terug naar huis en later krijgen wij weer een andere gids.

We gooien de spullen op de kamer en gaan wat eten met een groepje in de stad, een vrij chaotisch stadje met meer ‘backpacker-uitstraling’ dan wat we tot nu toe gezien hebben. Na het diner zitten we met een flinke groep nog een uurtje of wat na te praten voordat we de kamers opzoeken.

Route van vandaag

Foto’s van deze dag