Home » Laos & Cambodja » Naar Kratie via Khone Papheng watervallen
Nov
30

Laos zit er op en we gaan vandaag door naar Cambodja. Vroeg in de morgen eerst nog een paar foto’s van de zonsopgang, dan een lekker ontbijtje en half 9 vertrekken we weer. We rijden eerst naar de Khone Phapheng watervallen waar we een uurtje de tijd hebben om mooie foto’s te schieten.

Half 11 gaan we weer door en een klein stukje verder komen we bij de grens aan. Eerst aan de Laos kant moeten er wat stempels in het paspoort en wordt de ‘departure card’ gecontroleerd. Daarna moeten de tassen en koffers uit de bus en nemen we afscheid van de chauffeur en onze Laotiaanse gids. Met de tassen moeten we lopend het stukje niemandsland oversteken en aan de andere kant staat de Cambodjaanse gids Tjonge ons op te wachten. De koffers gaan in de nieuwe grote bus en wij gaan richting kantoor. Het begint met een idiote exercitie waarbij met een apparaatje onze temperatuur gemeten wordt en we voor 1 dolar een gezondheidsverklaring krijgen. Onzin natuurlijk, gewoon weer iets om je een extra dollar te laten betalen.

Dan moeten we eerst een visum halen waarvoor we een formulier moeten invullen en dat met 35 dollar en een pasfoto bij hokje 1 moeten inleveren. Even later komt dan bij hokje 2 je paspoort met visum er weer uit. Daarna moet je naar de andere kant van de gang, weer een formulier invullen, dat inleveren waarbij er een foto gemaakt wordt en je vingerafdrukken gescanned worden en dan mag je eindelijk het land in. Als we vervolgens weer allemaal in de bus zitten komt ns 10 meter rijden er ook nog een mannetje in uniform de bus in om alle paspoorten te controleren. Pure werkverschaffing in mijn ogen.

We rijden nog een uurtje en gaan dan in Stung Treng lunchen. Daarna nog een dikke 2 uur voordat we in Kratiƫ aankomen. Volgens de reisbeschrijving zouden we hier in het Mekong Dolphin verblijven met uitzicht op de rivier. In plaats daarvan zitten we 2 kilometer landinwaarts bij het River Dolphin hotel. Beetje een tegenvaller. Op 4 mensen na gaan we met de grote bus naar de rivier waar we eerst een stuk langs de boulevard lopen en dan bij een restaurant op een rijtje met uitzicht op de rivier een drankje drinken. De meeste eten hier ook, een paar lopen door naar een restaurant met dakterras. Tegen 8 uur rijden we gezamenlijk weer terug in de bus en trekken de meeste mensen zich terug.

Route van vandaag

Foto’s van deze dag

Comments are closed.