Naar Hinboun natuurpark

Om 7 uur word ik wakker, stap mijn bed uit en precies op dat moment valt alle stroom uit. Boven de deur gaat een noodlamp branden en een paar keer gast de stroom nog heel even aan en uit. Ik had gelukkig gisteravond al gedouched want in het donker ging dat hem niet worden.

Beneden bij de lunch is het ook behelpen, geen toast maar de eitjes kunnen gelukkig wel gebakken worden. Betekent ook wel dat we de koffers naar beneden moeten dragen en ik zit helemaal op de 4e etage. In de bus hebben we een nieuwe chauffeur die wel tot aan de grens met Cambodja bij ons blijft. Die mag even later gelijk omkeren want Annet is haar telefoon kwijt. In het hotel wordt alles doorzocht maar geen telefoon te vinden. Dus gaan we toch maar weer op pad. Nog in de stad valt het me op hoeveel grote oudere gebouwen hier toch staan, een overblijfsel van de Franse tijd. Als ik er verder op let zie ik dat eigenlijk ook verder in het land best wel aardige huizen staan, niet overwegend houten of golfplaten hutjes wat ik toch vooral associeer met arme landen. Ook de hoeveelheid moderne auto’s duidt er op dat het hier beter gaat dan bijvoorbeeld in buurland Vietnam dat op mij armoediger overkwam.

Om 11 uur stoppen we bij de Prathat Prabath-Phonsan tempel als kort uitstapje op deze dag die voornamelijk een reisdag is. Nar mijn mening heeft deze tempel een hoge ‘spiegeltjes en kraaltjes’ uitstraling, ik zie zelfs gewoon knipperende kerstverlichting aan het altaar. Een uurtje later is het tijd voor de lunch. We belanden in een restaurantje dat meer lijkt op een woonhuis met een flink bordes waar de plastic stoeltjes en tafeltjes staan. Het is allemaal wat primitiever hier. De tas van Annet wordt hier ook even uit de bus gehaald en tot grote opluchting wordt de vermiste telefoon teruggevonden. Na de lunch gaan we weer op weg en na anderhalf uur rijden stoppen we nog een keer bij een uitzichtpunt. Een half uurtje later komen we bij het punt waar onze grote bus niet verder mag.

We stappen over in twee overdekte pick-up’s met bankjes achterin. De koffers gaan het dak op en zo rijden we nog een klein uurtje door het platteland en over smalle bruggetjes voordat we in het schemer nog net voor 6 uur bij het Chantha House aankomen. Dit is een bed-and-breakfast en wat primitiever dan we tot nu toe gehad hebben. Vooral mijn badkamer stelt erg weinig voor en het bed is ook niet om over naar huis te schrijven. Maar wel een goed werkende airconditioning. We gooien de spullen op de kamer en gaan vervolgens in het restaurant bij de buren wat eten. Er is een flink buffet voor ons klaargemaakt en het kost weer bijna niets. Voor 6 euro per persoon hebben we eten en de drankjes dan nog apart. We lopen terug, nemen nog een drankje en er wordt nog even provisorisch een muziek quiz georganiseerd voordat we Ron half 11 richting kamers verdwijnen.

Route van vandaag

Foto’s van deze dag