Ssese Islands wandeling en voetbal kijken

Onze laatste volledige dag in Uganda en er is geen programma. We zijn hier vrij om ons eigen plan te trekken al is er niet heel veel te doen. Dat betekent dus beginnen met wat uitslapen, dus om half 9 loop ik pas richting het restaurant voor mijn ontbijtje.

Het is ook al niet echt goed weer, het betrekt een beetje en er staat een stevige bries. Tegenvaller voor de reisgenoten die bij het zwembad willen gaan liggen vandaag want zeker vanmorgen is het meer weer voor een vest en lange broek. Als even later de zon doorbreekt is het gelijk al een stuk beter en loopt de temperatuur snel op.

Iets over 10 uur ga ik met 6 reisgenoten nog een stuk wandelen. Eerst naar het nabijgelegen vissersdorpje en dan steken we, bergop, door naar het grotere dorp boven op de heuvel. Stevig klimmetje maar gelukkig is het nog steeds niet heel erg warm. Maar nog wel warm genoeg dat ik blij ben dat ik mijn korte broek niet heb omgewisseld voor een lange. We lopen nog wat rond in het dorpje waar we onder andere onze busjes bij de carwash zien staan. Half 1 willen we wel weer terug voor de lunch en toevallig lopen we een medewerker van onze lodge tegen het lijf. Die leidt ons via een shortcut in iets meer dan een half uur terug naar het hotel.

De lunch in het hotel bewijst weer dat we in Afrika zijn, de mensen die vanmorgen al besteld hadden moeten lang wachten op hun eten, sommige wel 2 uur. Terwijl anderen die net bestellen ‘al’ na een half uur eten krijgen. In de middag kijken we naar voetbal, Brazilië – Mexico en om 8 uur bij het diner doen we de formele afsluiting van de reis waarbij Dunn en de chauffeurs hun tip krijgen. Daarna trakteert België ons op een heerlijke pot voetbal door van een 2-0 achterstand terug te komen en in de 94e minuut de winnende treffer te scoren tegen Japan. Net geen verlenging dus en dat komt ons prima uit. Morgen moeten onze tassen namelijk al om 06:30u klaarstaan. Dus snel de kamer opzoeken en gaan slapen.

Route van vandaag

Foto’s van deze dag

HIDDEN IMAGE LINK HERE